Jak to/tamto działa, porady użytkowników

Michal

Moderator
AAAA... przepraszam! :ROFLMAO::ROFLMAO:
Był okres, kiedy w Teslach też były takie problemy i ludzie pytali o to samo dokładnie :D

pbr

Posiadacz elektryka
Ja używam przed wyjazdami tylko więc i tak ustawiam jednorazowo tylko jak się ładuję do 100% więc nie zauważyłem nic takiego. Natomiast jak wchodzę by ustawić ponownie to zawsze to co tam kiedyś miałem dalej jest wpisane (tylko nieaktywne bo potem zawsze wyłączam)

sky

Nowy na Forum
Witam, kupiłem używane niro (rynek UE) i chcąc sparować samochód z aplikacją kia conect wyskakuje mi powiadomienie ,że ten pojazd jest powiązany z innym kontem, (podejrzewam ,że starego właściciela) jest możliwość resetu z ustawień samochodu czy trzeba pisać do Kia ?

sky

Nowy na Forum
Zostawiam dla innych użytkowników .....Kia Polska szybko i pomocnie odpowiedziała .....reset kia conect w samochodzie wystarczył, ponowne uruchomienie i dodanie nowego właściciela bez problemu.

Olecki

Pionier e-mobilności
Jakiś czas temu jako że minął rok postanowiłem wymienić u siebie filtr kabinowy. Oryginał jest dość podłej jakości i kosztuje w ASO ponad stówkę więc jeśli ktoś jest zainteresowany zamiennikami - wymiary to 226 / 210 / 30 (jest inny niż w e-Niro), kilka przykładów poniżej. Wymiana jest banalnie prosta.

Filtron K 1444 - standardowy filtr, cena na allegro od około 43 złotych

Filtron K 1444A - filtr węglowy, cena na allegro od około 45 złotych

MANN CU 23 024 - standardowy filtr, cena na allegro od około 72 złotych

MANN CUK 23 024 - filtr węglowy, cena na allegro od około 80 złotych

MANN FP 23 024 - filtr węglowy PM 2.5 z polifenolem, cena na allegro od około 102 złotych.

Ja wybrałem ten ostatni i jestem bardzo zadowolony. W korku odczuwalnie przestało śmierdzieć spalinami z zewnątrz, trochę zmniejszył się przepływ powietrza - lubię jeździć z delikatnym nawiewem, na oryginale nawet na 1 stopniu wentylatora czasem dmuchało za mocno a teraz na 1-2 stopniu jest dla mnie ok.

deniro

Zadomawiam się
Jakiś czas temu jako że minął rok postanowiłem wymienić u siebie filtr kabinowy. Oryginał jest dość podłej jakości i kosztuje w ASO ponad stówkę więc jeśli ktoś jest zainteresowany zamiennikami - wymiary to 226 / 210 / 30 (jest inny niż w e-Niro), kilka przykładów poniżej. Wymiana jest banalnie prosta.

Filtron K 1444 - standardowy filtr, cena na allegro od około 43 złotych

Filtron K 1444A - filtr węglowy, cena na allegro od około 45 złotych

MANN CU 23 024 - standardowy filtr, cena na allegro od około 72 złotych

MANN CUK 23 024 - filtr węglowy, cena na allegro od około 80 złotych

MANN FP 23 024 - filtr węglowy PM 2.5 z polifenolem, cena na allegro od około 102 złotych.

Ja wybrałem ten ostatni i jestem bardzo zadowolony. W korku odczuwalnie przestało śmierdzieć spalinami z zewnątrz, trochę zmniejszył się przepływ powietrza - lubię jeździć z delikatnym nawiewem, na oryginale nawet na 1 stopniu wentylatora czasem dmuchało za mocno a teraz na 1-2 stopniu jest dla mnie ok.
rozumiem że to nie narusza warunków gwarancji, a dowiadywał się ktoś czy można poza aso odgrzybic klimę ?

acc

Zadomawiam się
@Olecki szkoda że wcześniej tego nie pisałeś - 2 tyg temu byłem na przeglądzie i mi wymienili na oryginał, tak to bym sobie kupił sam i pewnie taniej by to wyszło :)

Olecki

Pionier e-mobilności
rozumiem że to nie narusza warunków gwarancji, a dowiadywał się ktoś czy można poza aso odgrzybic klimę ?
Przecież w instrukcji obsługi masz nawet opisane jak samemu wymienić taki filtr, gdyby to miało naruszać warunki gwarancji to musiało by to być wyraźnie zaznaczone. Odgrzybianie klimy też bez problemu można robić samemu, sam ozonuje układ co pół roku.

Olecki

Pionier e-mobilności
@Olecki szkoda że wcześniej tego nie pisałeś - 2 tyg temu byłem na przeglądzie i mi wymienili na oryginał, tak to bym sobie kupił sam i pewnie taniej by to wyszło :)
Już 30000 przejechałeś? Mniej więcej 2 tygodnie temu sam wymieniałem i chciałem zaczekać chwilę żeby podzielić się uwagami z użytkowania ;)