Lupus
Posiadacz elektryka
Ale Ty masz TeslęCoś chyba macie pomieszane w ustawieniach. Ja robię dokładnie tak jak Ty byś chciał i auto ładuje mi się zawsze poza szczytem oraz kończy rano. Dorzucam screen ustawienia.
Ale Ty masz TeslęCoś chyba macie pomieszane w ustawieniach. Ja robię dokładnie tak jak Ty byś chciał i auto ładuje mi się zawsze poza szczytem oraz kończy rano. Dorzucam screen ustawienia.
rozumiem że to nie narusza warunków gwarancji, a dowiadywał się ktoś czy można poza aso odgrzybic klimę ?Jakiś czas temu jako że minął rok postanowiłem wymienić u siebie filtr kabinowy. Oryginał jest dość podłej jakości i kosztuje w ASO ponad stówkę więc jeśli ktoś jest zainteresowany zamiennikami - wymiary to 226 / 210 / 30 (jest inny niż w e-Niro), kilka przykładów poniżej. Wymiana jest banalnie prosta.
Filtron K 1444 - standardowy filtr, cena na allegro od około 43 złotych
Filtron K 1444A - filtr węglowy, cena na allegro od około 45 złotych
MANN CU 23 024 - standardowy filtr, cena na allegro od około 72 złotych
MANN CUK 23 024 - filtr węglowy, cena na allegro od około 80 złotych
MANN FP 23 024 - filtr węglowy PM 2.5 z polifenolem, cena na allegro od około 102 złotych.
Ja wybrałem ten ostatni i jestem bardzo zadowolony. W korku odczuwalnie przestało śmierdzieć spalinami z zewnątrz, trochę zmniejszył się przepływ powietrza - lubię jeździć z delikatnym nawiewem, na oryginale nawet na 1 stopniu wentylatora czasem dmuchało za mocno a teraz na 1-2 stopniu jest dla mnie ok.
Przecież w instrukcji obsługi masz nawet opisane jak samemu wymienić taki filtr, gdyby to miało naruszać warunki gwarancji to musiało by to być wyraźnie zaznaczone. Odgrzybianie klimy też bez problemu można robić samemu, sam ozonuje układ co pół roku.rozumiem że to nie narusza warunków gwarancji, a dowiadywał się ktoś czy można poza aso odgrzybic klimę ?
Już 30000 przejechałeś? Mniej więcej 2 tygodnie temu sam wymieniałem i chciałem zaczekać chwilę żeby podzielić się uwagami z użytkowania@Olecki szkoda że wcześniej tego nie pisałeś - 2 tyg temu byłem na przeglądzie i mi wymienili na oryginał, tak to bym sobie kupił sam i pewnie taniej by to wyszło![]()