Jak to/tamto działa, porady użytkowników

Sierek

Fachowiec
Nie daj sobie wcisnąć bajki, że aku jest OK, bo ich tester wykazał prawidłowe działanie. Wielu (w tym ja) na tym forum to ćwiczyło. Przeciągnęli tak do końca gwarancji akumulatora i musiałem kupić nowy.

andrzejkla

Zadomawiam się
Nie daj sobie wcisnąć bajki, że aku jest OK, bo ich tester wykazał prawidłowe działanie. Wielu (w tym ja) na tym forum to ćwiczyło. Przeciągnęli tak do końca gwarancji akumulatora i musiałem kupić nowy.
Dzisiaj samochód zostawiłem w serwisie. Dodatkowo zleciłem sprawdzenie portu USB-A bo telefon się strasznie długo ładował, a AA działało jak chciało.

kiki111

Fachowiec
Dzisiaj wyświetlił mi się czerwony komunikat SOS. Podjąłem próbę połączenia z ecall i nie działa. Czyżby już bateria? W serwisie przez telefon wielkie oczy i mają oddzwonić.

Olecki

Pionier e-mobilności
Dzisiaj wyświetlił mi się czerwony komunikat SOS. Podjąłem próbę połączenia z ecall i nie działa. Czyżby już bateria? W serwisie przez telefon wielkie oczy i mają oddzwonić.
Może być bateria albo problem z komunikacją spowodowany różnymi przypadkami. Bez odczytania błędów ciężko coś więcej powiedzieć.

deniro

Zadomawiam się
Macie jakieś sposób żeby wyłączyć na stałe asystenta pasa ruchu? Tak aby po wyłączeniu i włączeniu auta był nieaktywny?

Dłuższe przytrzymanie przycisku asystenta pasa na kierownicy jest irytujące, bo zapomina się o tym jak włączamy auto.

Na autostradzie/Esce nie powiem dobrze ten system pasa działa, ale w mieście to porażka.

pbr

Posiadacz elektryka
A nie możesz podłączyć do prostownika i podładować. Myślę, że przy głębokim uśpieniu auto przestaje dbać o akumulator 12V, ale żeby padł akumulator po tygodniu, dziwne. KIA Ceed żony, akumulator 13 lat, pada po 2 tygodniach, ale jest stary.
Raczej dba, u mnie Kia stała ponad miesiąc jak nas nie było, po tygodniu weszła w tryb uśpienia ale po powrocie od razu odpaliła.
Z ciekawostek to w trybie uśpienia nie działa zaplanowane ładowanie, testowo by ustawiłem by dzień po moim wyjeździe naładowała się do 70% a potem zwiększyłem limit ładowania do 80% ale w kolejnym tygodniu już się ładowanie nie odpaliło.

Lupus

Posiadacz elektryka
Harmonogram ładowania resetuje się bez wyraźnego powodu.
Zwykle działa przez kilka dni z rzędu, a potem nagle przestaje, nie wiem czemu.
Terminy odjazdów w Apce zostają, ale godziny ładowania resetują się do 0:00.
Odechciało mi się ustawiać to samo po raz dziesiąty i przestałem tego używać.

kiki111

Fachowiec
Jak mnie to resetowanie harmonogramu irytuje. Chciałbym wjechać do garażu włożyć wtyczkę i wiedzieć że w nocy się naładuje, a tymczasem wyrobiłem w sobie nawyk że wjeżdżając do garażu sprawdzam czy już się zresetował i zazwyczaj muszę go przeklikać od nowa.

Michal

Moderator
Coś chyba macie pomieszane w ustawieniach. Ja robię dokładnie tak jak Ty byś chciał i auto ładuje mi się zawsze poza szczytem oraz kończy rano. Dorzucam screen ustawienia.

Attachments

• Screenshot_20230913-092028.png
    Screenshot_20230913-092028.png
    176,9 KB · Liczba wyświetleń: 23
  • Screenshot_20230913-092243.png
    Screenshot_20230913-092243.png
    82,9 KB · Liczba wyświetleń: 21

Najnowsze dyskusje