Jak tam Wasze wnioski (firmowe, bez leasingu)?

KrzysztofFly

Moderator
A w jaki sposób mam uzyskać umowę w formacie PDF, bo rozumiem, ze taki plik potrzebuje, żeby podpisać tym jednorazowym podpisem?

Po wciśnięciu przycisku

View attachment 13769

otwiera się okno, po którym przenosi mnie do aplikacji (zainstalowałem Szafir SDK) i tam z tego co widzę muszę mieć czytnik..
View attachment 13768
EDIT: Przyciskiem drukuj uzyskałem Umowę w PDF. Jak ją "wgrać" do generatora wniosków po podpisaniu ją jednorazowym podpisem kwalifikowanym ?
Ja podpisywałem w GW, jednak z tego co pamiętam, to osoby które podpisywały pdf podpisem jednorazowy, to odsyłali im podpisaną umowę mailem. Zerknij kilka stron wstecz, na pewno się dokopiesz do takiej informacji.

Maruda

Zadomawiam się
A w jaki sposób mam uzyskać umowę w formacie PDF, bo rozumiem, ze taki plik potrzebuje, żeby podpisać tym jednorazowym podpisem?

Po wciśnięciu przycisku

View attachment 13769

otwiera się okno, po którym przenosi mnie do aplikacji (zainstalowałem Szafir SDK) i tam z tego co widzę muszę mieć czytnik..
View attachment 13768
EDIT: Przyciskiem drukuj uzyskałem Umowę w PDF. Jak ją "wgrać" do generatora wniosków po podpisaniu ją jednorazowym podpisem kwalifikowanym ?
Umowę ściągasz z GWD w wierszu - Ostatnia modyfikacja podpisów masz na końcu opcję zobacz podpisy i jak to rozwiniesz to na dole po prawej jest opcja pobierz wniosek wraz z podpisami użytkownika - PDF musi mieć już dwa podpisy osób z Funduszu a odsyłasz na tego maila co chcą polisę (w tytule numer umowy) , potem najlepiej zadzwonić i potwierdzić że dostali...

KrzysztofFly

Moderator
Umowę ściągasz z GWD w wierszu - Ostatnia modyfikacja podpisów masz na końcu opcję zobacz podpisy i jak to rozwiniesz to na dole po prawej jest opcja pobierz wniosek wraz z podpisami użytkownika - PDF musi mieć już dwa podpisy osób z Funduszu a odsyłasz na tego maila co chcą polisę (w tytule numer umowy) , potem najlepiej zadzwonić i potwierdzić że dostali...
On się sam już tego wcześniej doszukał ;)
Z tego co pamiętam, to niektórzy zeznawali także o otrzymaniu takowej na email. Ja takiej umowy na email nie dostałem, dostałem tylko maila o informacji, że umowa została przez nich podpisana i jest gotowa do pobrania. Maila dostałem już po podpisaniu umowy w GWD ;).

Jareczek

Nowy na Forum
Dziękuję bardzo za podpowiedź, sam bym na to nie wpadł. Podpisane i wysłane.

Dla osób w podobnej sytuacji - w Autenti po zmianach sprzed kilku dni nie ma możliwości zakupu takiego jednorazowego podpisu (tak mnie poinformowano w rozmowie telefonicznej), a w ogóle, żeby go kupić, trzeba było umówić się na rozmowę demo, przedstawianie ofert itp... Skorzystałem z tej oferty:
i polecam - szybko sprawnie i bez problemu.

przemek

Zadomawiam się
Panowie jak to załatwić w PZU z tą cesją?
Mam dodać cesje na NFOŚiGW w imię czego ? Auto kupione za gotówkę i dla czego mam napisać cesje na nich ? Nie rozumiem o co chodzi z tą cesje a jak poszedłem do PZU to Pani zrobiła wielkie oczy i nic nie pomogła. Myślałem, że mają jakieś gotowe druki...a tu d..a. ?

KrzysztofFly

Moderator
Panowie jak to załatwić w PZU z tą cesją?
Mam dodać cesje na NFOŚiGW w imię czego ? Auto kupione za gotówkę i dla czego mam napisać cesje na nich ? Nie rozumiem o co chodzi z tą cesje a jak poszedłem do PZU to Pani zrobiła wielkie oczy i nic nie pomogła. Myślałem, że mają jakieś gotowe druki...a tu d..a. ?
W imię tego, że dają Ci kasę i to jest zabezpieczenie dla nich gdyby samochód z powodu szkody nie dotrwał do końca okresu trwałości przedsięwzięcia.
Co do cesji, to od ręki dopisze Ci ją agent który zawierał polisę i przedrukuje od nowa, to też jest formalność.