No właśnie w instrukcji instalacji było napisane, że w trakcie instalacji kierowca musi być obecny w aucie i mieć zapięte pasy. Raz jedną z poprzednich instalacji mi przerwało bo wyszedłem z samochodu i go tak zostawiłem i po jakiejś godzinie wróciłem żeby mnie przywitał komunikat, że instalacja się nie powiodła. Z aktualizacji map zupełnie zrezygnowałem bo trwa to niestety w nieskończoność.ja nie znalazlem changeloga aczkolwiek intensywnie nie szukalem - podejzewam ze sa to jaskies kosmetyczne zmiany bo jak jest cos grubszego to wolaja do serwisu zeby po updacie sprawdzic czy wszystko dziala
na razie w cytrynie jest do 70 sterownikow roznych urzadzen (w zaleznosci od wyposazenia) i wszystko musi miec jakis soft w sobie - na razie nie wyobrazam sobie update'u przez OTA
moze na nowej platfornie gdzie to bedzie sterowane z jednego, dwoch sterownikow z procesorami multicore - wtedy i tak soft musi byc przepisany, dodatkowo wchodza (czyba za rok) regulacje odnosnie cybersecurity (zeby nie bylo jak z kia) wiec nowe pojazdy/platformu beda musialy byc do tego przystosowane
a co do update'u - ja odpalam podczas wyjazdu z pracy i przewaznie te 30 minut wystarcza - a jak nie to auto stoi sobie przed domem z kluczykami i sie proces dokancza - nigdy nie siedzialem i nie pilnowalem procesu bo i nie ma czego
Jeszcze bym musiał chyba worek położyć na siedzenie żeby wyglądało że siedzęA nie możesz wychodząc zostawić zapiętych pasów (bez Ciebie w samochodzie)?
Nie sądzę żeby to było tak zaawansowane, że sprawdza czy ktoś siedzi na siedzeniuJeszcze bym musiał chyba worek położyć na siedzenie żeby wyglądało że siedzę![]()
Gość uważał że trzeba przez 40 minut trzymać pedał hamulca żeby zrobić update?ktorym przytrzymywal pedal hamulca podczas update'u w celu oszukania auta