Może takie oklejanie to błąd ?
Peszel chroni przed otarciem , załamaniem , są dwa rodzaje - cięte i nie cięte . Z ciętych woda powinna wyciec.
Sam wiele przerabiałem i zawsze te "nie cięte", mnie wkurw ... Nie da rady przepchnąć kostek . Cięte zakłada się na zarobione już kable .Tak jest na ogól.
Ale muszę się zgodzić z jednym, że rozwiazanie haka w Tesli no X, to jakaś lipa konstrukcyjna . !!!
Nie dość że w takiej furze jak mój X to powinien być hak chowany automatycznie , a jest zrobiony po najmniejszej lini oporu itd ...ale i tak jak na nich, to na bogato. Faktem jest że X Plaid to nie ciągnik , niemniej ...
Nie używam go , ale z racji że miałem amerykańskie auta, to sobie zobaczyłem ten swój hak ..
OK normalka w stylu Ameryka i to z tych lepszych . Znam i to działa . Kawał metalu
Tylko ŻE !!
Po wyjęciu dużej kwadratowej płytki zaślepiającej zostaje dziura wokół haka . A tam mamy przestrzeń idąca do przodu idealna dla przemytu np narkotyków w którą naleci wszekie bloto , kurz itp .A nie bardzo ma jak z tego potem wypaść .Woda sobie poradzi , bo nie jest to hermetyczne, ale błoto wyschnie i co.... ?
Nie korzystam z polnych dróg , to nie było tam wiele pyłu , ale jednak mały syf był, pomimo że nie korzystałem z haka. Ciekawe jak to by bylo gdyby auto bylo jak u znanego youtubera z północy USA. Pokazywał w Trójce ile tego nazbierał pod plastikiem Tm3
Oczywiście dla mnie to nie problem , bo ja nie tylko mędzę i nie narzekam, a staram się poprawić to co jest do dupy . Za dlugo żyję aby liczyć na samą doskonałość.
Nie truję tylko, a dorobiłem plastikową osłonę wokół zalożonego haka . Zrobilem zdjąłem i pewnie nigdy nie użyję, choć mam bagażnik Tesli i czepkę do ciągnięcia.
Bo " nie ma rury której nie można odetkać".
Niemniej po to jest ciety peszel aby nie zbierała sie woda i dał się założyć na gotową instalację.
Uszczelnienie takowej jest na kostkach, łączach itp a nie na samym kablu
Ja bym peszela nigdy nie uszczelniał na amen, co najwyżej same okolice łączy i to soecjalnym "glutem" jak w kostkach do kabli np kosiarek automatycznych