Do tego czasu Tobie się prostata odezwie i się wyrówna.Już jadę 600 km bez postoju z 2- i 5-latkiem 😂 Za kilka lat może zacznę narzekać na za częste postoje. Jak żona się dorobi pęcherza na więcej niż kawę 300 ml lub przestanie pić wodę w trasie.
Do tego czasu Tobie się prostata odezwie i się wyrówna.Już jadę 600 km bez postoju z 2- i 5-latkiem 😂 Za kilka lat może zacznę narzekać na za częste postoje. Jak żona się dorobi pęcherza na więcej niż kawę 300 ml lub przestanie pić wodę w trasie.
Też tak podejrzewam.Z tabelki albo wykresu pewnie![]()
Na kolejne ile kilometrów?Złe auto kupiłeś.
Są takie, które się w kwadrans naładują.
Ale on by chciał się naładować od 10% do przynajmniej 80%. Ty chyba piszesz o 15%. Jakie normalnie dostępne samochody ładują się w zakresie 10-80% w 15 minut i to jeszcze w każdych warunkach?Złe auto kupiłeś.
Są takie, które się w kwadrans naładują.
Wybierając klimę dla całego domu przewaliłem trochę testów, raportów i wykresów, oczywiście że CEP~3.5 dobrałem dla zakresu najczęściej występującego w PL gdy trzeba grzać czyli 0-5 stopni na zewnątrz i dla +20 wewnątrz. CEP=1 mam przy -22. Dlaczego sądzę że to realne dane? Porównywałem do zużycia gazu w tym samym domu i mam około 3-4 razy mniejsze zużycie energii na klimie właśnie dla okresu jesienno-zimowego oraz wiosną, co mniej więcej zgadzało się z wykresami sprawności. Jak przychodzą srogie mrozy to oczywiście włączam piec gazowy, ale tylko wtedy, w dodatku okazało się że potrzebuję go niezmiernie rzadko (zimą sporo czasu spędzam na nartach lub w tropikach więc chata chodzi na klimie w trybie +8 i zużywa minimalną ilość energii, dodatkowo harmonogramy włączają ją tylko w 2 taryfie.Też tak podejrzewam.
Realnie to będzie bliżej 1 niż 3,5 w okolicach zera.
Na tyle ile potrzeba do kolejnej przerwy dla człowieka.Na kolejne ile kilometrów?
Kupowanie sobie życia to nie jest marnowanie czasu.Na trasie nie lubię marnować czasu.
Masz centralną i grzejesz powietrzem?Wybierając klimę dla całego domu
Na wykresiku producenta czy w praktyce?przewaliłem trochę testów, raportów i wykresów, oczywiście że CEP~3.5 dobrałem dla zakresu najczęściej występującego w PL gdy trzeba grzać czyli 0-5 stopni na zewnątrz i dla +20 wewnątrz. CEP=1 mam przy -22.
No właśnie.Dlaczego sądzę że to realne dane? Porównywałem do zużycia gazu w tym samym domu i mam około 3-4 razy mniejsze zużycie energii na klimie właśnie dla okresu jesienno-zimowego