SEXY Buttons Black Friday

piotrpo

Pionier e-mobilności
No dobra, udało się to zamontować bez zniszczenia plastików. W sumie 15 minut roboty, przy użyciu tej dołączonej łyżki. Wziąłem w wersji z guzikami, bo ten panel knob raczej by mnie drażnił. Montaż prosty, chociaż nie aż tak prosty jak na filmiku, w każdym razie przy pierwszym zdejmowaniu plastików.
Bardzo korzystnie zaskakuje software (Android). Ktoś spędził masę czasu nad tą aplikacją. Dopracowana, łączenie z commanderem bez problemu, update oprogramowania również.

Jak na razie skonfigurowałem commandera i pierwsze wrażenia:
- Wyłączenie ostrzeżenia o prędkości -samo to jest warte zakupu
- Kierunkowskaz sygnalizowany zielonym ambientem - fajne i chyba użyteczne.
- Opcje do autopilota (wyłączanie przed przekroczeniem prędkości, włączenie po powrocie na pas) - super sprawa.
- Pewnie włączę jeszcze otwieranie frunk'a z klamki
Pomysł na guziki to jak na razie światła - nic mnie tak nie wkurza w Tesli jak przeklikiwanie się przez menu, przy sporej prędkości, po tym jak pogorszyła się widoczność.

Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony jakością i funkcjonalnością.

alaska_k

Fachowiec
Robiłeś to na wyłączonym samochodzie? Czy normalnie włączonym? Planuję to zrobić z przodu, a tam z tego co pamiętam trzeba jakieś zasilanie na chwilę odpiąć.
Ja instalowałem z przodu na właczonym. Na filmie instruktażowym publikowanym przez producenta Enhance mówią że nie ma to znaczenia.

blazej

Pionier e-mobilności
No dla mnie ten KNOB to jest coś, co może zaburza ten minimalizm Tesli, ale no jednak jest przydatne i to bardzoi. Ustawiłem sobie 3 widoki, ale w czasie jazdy kluczowy jest ten:
1732880894035.png
Podgląd temperatury baterii jednym kliknięciem to coś, co sprawiło, że przygotowanie do ładowania jest zawsze doskonałe. Zawsze idealna temperatura lub bliska idealnej. Kierunki się przydają czasem na rondzie przy zjeździe, chociaż sądziłem, że dużo częściej. Nabrałem na tyle dużej wprawy, że kręcąc jedną ręką i tak trafiam na kierownicy gdzie trzeba.

Drugi z wariantów jest już w moim przypadku bardziej dla pasażera, bo ja jak raz ustawię, to nic nie zmieniam w klimie. Pasażer już częściej i nie gmera mi teraz na ekranie w czasie jazdy, czego nie lubię.
1732881167820.png

poochaty

Posiadacz elektryka
Wytłumaczcie mi proszę o co chodzi z podgrzewaniem baterii. Nie ufamy temu, ze Tesla wie lepiej kiedy podgrzać, czy chodzi przede wszystkim o ładowarki, których nie ma w nawigacji?
Ja jeśli się łąduję to na SuC, więc chyba wymuszanie sensu żadnego nie ma, co?

pmlody

Pionier e-mobilności
Wytłumaczcie mi proszę o co chodzi z podgrzewaniem baterii. Nie ufamy temu, ze Tesla wie lepiej kiedy podgrzać, czy chodzi przede wszystkim o ładowarki, których nie ma w nawigacji?
Ja jeśli się łąduję to na SuC, więc chyba wymuszanie sensu żadnego nie ma, co?
Wymuszanie ma sens, jak się ładujesz na DC na ładowarkach, których tesla sama nie grzeje. Czyli wszystko poza SuC i tymi, co widać w nawigacji jako ładowarka. Czyli w moim przypadku: kierunek Bieszczady :D

inter

Pionier e-mobilności
No dobra, udało się to zamontować bez zniszczenia plastików. W sumie 15 minut roboty, przy użyciu tej dołączonej łyżki. Wziąłem w wersji z guzikami, bo ten panel knob raczej by mnie drażnił. Montaż prosty, chociaż nie aż tak prosty jak na filmiku, w każdym razie przy pierwszym zdejmowaniu plastików.
Bardzo korzystnie zaskakuje software (Android). Ktoś spędził masę czasu nad tą aplikacją. Dopracowana, łączenie z commanderem bez problemu, update oprogramowania również.

Jak na razie skonfigurowałem commandera i pierwsze wrażenia:
- Wyłączenie ostrzeżenia o prędkości -samo to jest warte zakupu
- Kierunkowskaz sygnalizowany zielonym ambientem - fajne i chyba użyteczne.
- Opcje do autopilota (wyłączanie przed przekroczeniem prędkości, włączenie po powrocie na pas) - super sprawa.
- Pewnie włączę jeszcze otwieranie frunk'a z klamki
Pomysł na guziki to jak na razie światła - nic mnie tak nie wkurza w Tesli jak przeklikiwanie się przez menu, przy sporej prędkości, po tym jak pogorszyła się widoczność.

Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony jakością i funkcjonalnością.
Światła, nie musisz przeklikiwać, klikasz w ikone świateł automat i masz menu.