Juniper - czy warto czekać?

qb4hkm

Pionier e-mobilności
Tak sobie próbuje wyszukać argumentów za wymiana na Junipera i jedynie to jestem ciekaw zawieszenia, ale na to trzeba poczekać na jazdy testowe.

Światła mi się nie podobają, chyba że przednie będą wyraźnie lepiej świecić i mieć wyższą rozdzielczość wtedy faktycznie jest to argument.

Wentylowane fotele i ekran z tyłu mi nie robią różnicy.

Wyciszenie dla mnie już jest ok. Audio też.

Manetki na plus w starym, choć z jedną manetka w Juniperze nie powinno być źle.

Wygląd świeższy który jeszcze się nie zestarzał to na plus przynajmniej w pierwszym roku, ale przód Junipera mi się totalnie nie podoba, zupełnie nie pasuje do bocznej linii. Tył muszę ocenić na żywo bo na niektórych zdjęciach wygląda słabo, na innych całkiem nieźle.

Mniejsza wnęka w tylnym bagażniku pod podłogą na minus w Juniperze. Podobno trochę większy frunk jakoś to rekompensuje.

Różnica w cenie biorąc pod uwagę koszt leasingu to wyjdzie minimum 30k.

Poczekam do czerwca aż będzie możliwość jazdy testowych, tak ciężko teraz powiedzieć czy jest lepszy, a przede wszystkim czy jest lepszy o 30k.

Gdyby chociaż zwiększyli prędkość ładowania/krzywa aby mieć te 200kw jeszcze przy 60% to byłby to solidny funkcjonalny argument.
Mi tylko kamera i fotele robią różnicę... ale nie aż taką żeby zmieniać... światła wygląda że są niżej, więc to nie za dobrze. W HL świecą gorzej niż w starej 3.

krzyss

Pionier e-mobilności
Ja sie powaznie zastanawiam nad Juniperem. TM3 mam juz 4 lata. Za chwile koniec leasingu.
Zalety Junipera jak dla mnie z tego co dodali:

- licze na miekkie zawieszenie (czekamy na testy)
- lepsze wyciszenie w srodku
- wentylowane siedzenia, ale chcialbym pewnie wersje Perf wiec bedzie trzeba poczekac co dostane
- menetki od kierunkow
- fajny wyglad

Wady ktore widze, albo nieistotne elementy:
- ekran z tylu niepotrzebnie podnoszacy koszt
- elektrycznie skladane siedzenia po co ?
- brak haka (moze bedzie)
- brak baterii choc 5% wiekszej

I tyle. Czekam na poerwsze testy

viallos

Pionier e-mobilności
Ja sie powaznie zastanawiam nad Juniperem. TM3 mam juz 4 lata. Za chwile koniec leasingu.
Zalety Junipera jak dla mnie z tego co dodali:

- licze na miekkie zawieszenie (czekamy na testy)
- lepsze wyciszenie w srodku
- wentylowane siedzenia, ale chcialbym pewnie wersje Perf wiec bedzie trzeba poczekac co dostane
- menetki od kierunkow
- fajny wyglad

Wady ktore widze, albo nieistotne elementy:
- ekran z tylu niepotrzebnie podnoszacy koszt
- elektrycznie skladane siedzenia po co ?
- brak haka (moze bedzie)
- brak baterii choc 5% wiekszej

I tyle. Czekam na poerwsze testy
Przy twojej jeździe zasięg ci mocno spadnie vs TM3. Mnie tylko większą bateria albo duża poprawa krzywej ładowania by zachęciła. Myślałem raczej o wymianie na SQ6 ale jak go zobaczyłem to wiedziałem że zużycie będzie ogromne co również pierwsi forumowicze użytkownicy potwierdzają. Tak więc na razie czekam z wymianą na jakiś większy przełom.

krzyss

Pionier e-mobilności
Przy twojej jeździe zasięg ci mocno spadnie vs TM3. Mnie tylko większą bateria albo duża poprawa krzywej ładowania by zachęciła. Myślałem raczej o wymianie na SQ6 ale jak go zobaczyłem to wiedziałem że zużycie będzie ogromne co również pierwsi forumowicze użytkownicy potwierdzają. Tak więc na razie czekam z wymianą na jakiś większy przełom.
Mysle ze zasiegi beda podobne nowy vs uzywany. Dodatkowo realnie ja jezdze duzo po miescie, a w trasach najwyzej bede musial jezdzic te 120…
Zamierzam tez dac malsymalnie male kola jakie sie da.
Mnie glownie zalezy zeby jednak wsiadac wyzej, i stad pomysl zamiany na Y, no i lepsze wyciszenie mnie zacheca. W HL czuc ze to jakosciowo lepsze auto.

viallos

Pionier e-mobilności
w trasach najwyzej bede musial jezdzic te 120…
Aaa. Jak będziesz jezdzil te 120 w traise to ok 🤣🤣🤣

@krzyss wszystko ze zdrowiem ok? Wzywać karetkę, bo symptomy wskazują na jakieś zaburzenia równowagi 😜

rceb

Zadomawiam się
po tym co pokazali, widzę że tutaj więcej zwolenników nowej wersji. mi nowa wersja się nie podoba. szczególnie tył - zostawili gniazdo ładowania i połączyli lampy ze starej wersji szerokim pasem - mogli jakoś całość przeprojektować, teraz wygląda jak listwa doklejona do starej wersji.
wg mnie nie warto było czekać, szczególnie jeśli będzie wyższa cena lub nie będzie promo finansowania. użyteczna może być przednia kamera, zależy jak będzie współdziałać z oprogramowaniem.