Dostawy I kw. 2025 roku

tanczmy

Zadomawiam się
Tesla do mnie napisała, jestem bardzo zadowolony z obsługi przedsprzedażowej póki co.
Nie ma co liczyć (prawdopodobnie) na kierownicę i manetkę kierunkowskazów z Junipera w Highlandzie, bo byłaby wymagana nowa homologacja.
Jeśli idzie o zamawianie rocznika 2025, to chyba mi się uda.
Dam znać.
Jak będziesz coś więcej wiedział nt nowego rocznika to podpinam się

inter

Pionier e-mobilności
Nie pamiętam na jakim etapie zamówienia można było wybrać miejsce odbioru - wydaje mi się, że była taka opcja 🤔
W trakcie zamawiania, bo samochody są z grubsza przydzielane do odbiorów w różnych lokalizacjach.
Ale strona od tego czasu, już była mocno przebudowana.

Wojtek Wawa

Tesla Model 3 LR RWD 2025
Jak będziesz coś więcej wiedział nt nowego rocznika to podpinam się
Wiem, że mają dla mnie jednego Deep Blue LR RWD z produkcji już tegorocznej, niestety dostawa już za miesiąc, czyli trochę za szybko, ale może powtórzę to co kiedyś z mx5, kupiłem w listopadzie i miałem jeździć tylko gdy drogi są czarne, a nie dawałem rady wsiąść do innego samochody i całą pierwszą zimę, poza dwoma dniami zrobiłem na oponach letnich.

inter

Pionier e-mobilności
Wiem, że mają dla mnie jednego Deep Blue LR RWD z produkcji już tegorocznej, niestety dostawa już za miesiąc, czyli trochę za szybko, ale może powtórzę to co kiedyś z mx5, kupiłem w listopadzie i miałem jeździć tylko gdy drogi są czarne, a nie dawałem rady wsiąść do innego samochody i całą pierwszą zimę, poza dwoma dniami zrobiłem na oponach letnich.
Ja odebrałem na koniec lutego, i było OK, na letnich. Prognozy są na bezśnieżne w lutym.

OldSeb

Posiadacz elektryka
Wiem, że mają dla mnie jednego Deep Blue LR RWD z produkcji już tegorocznej, niestety dostawa już za miesiąc, czyli trochę za szybko
Poszedłeś do salonu w Ząbkach i zagadałeś czy jak ?

inter

Pionier e-mobilności
Ja rok temu poszłem do KTW, i pytałem co mają wolnego jeszcze na statku. Był chętny do współpracy.

Wojtek Wawa

Po jeździe testowej w grudniu napisał do mnie pracownik salonu w Ząbkach (chyba, bo tam testowałem). Odpisałem na tego maila przedwczoraj i już w piątek miałem odpowiedź. Nawet był telefon, ale musiałem odrzucić, bo prowadziłem spotkanie w pracy.

Wojtek Wawa

Generalnie patrząc na cenę dolara i co się działo, gdy wchodziły dotacje, nie chcę ryzykować. Patrząc na inventory i spadek sprzedaży tesli w Europie można liczyć na rabaty i gratisy.
Marzyłem o darmowym SUC, bo byłby inspiracją do wycieczki na Zachód Europy (może weekend w Paryżu), ale jak mam płacić za jazdę i stracić kilkadziesiąt godzin życia na siedzenie za kólkiem i walkę ze zrąbanym autopilotem, to wybieram tradycyjnie samolot.
Jest kompletna niewiadoma co będzie, ale z modelu 3 będę się cieszył nawet bez tych kierunkowskazów. Jak potanieje, trudno.

Last edited:

nabrU

Moderator
Marzyłem o darmowym SUC, bo byłby inspiracją do wycieczki na Zachód Europy (może weekend w Paryżu), ale jak mam płacić za jazdę i stracić kilkadziesiąt godzin życia na siedzenie za kólkiem i walkę ze zrąbanym autopilotem, to wybieram tradycyjne samolot.

Paryż to nie jest miejsce gdzie pojechałbym nowym samochodem :p

Najnowsze dyskusje