Piotrek_Sl
Posiadacz elektryka
Ja to zrozumiałem tak, że dotyczyło to ładowania za 3zł/kwh i 200zł ryczałtu. Chyba że ta ładowarka była w hotelu, już sam się zgubiłem 😂😉I dlatego napisał:
Ja to zrozumiałem tak, że dotyczyło to ładowania za 3zł/kwh i 200zł ryczałtu. Chyba że ta ładowarka była w hotelu, już sam się zgubiłem 😂😉I dlatego napisał:
Ja to zrozumiałem tak, że dotyczyło to ładowania za 3zł/kwh i 200zł ryczałtu. Chyba że ta ładowarka była w hotelu, już sam się zgubiłem 😂😉
Logika Kalego.Nie. Jak pójdziesz po craftowe piwo i ktoś sobie za nie zażyczy 30pln to też nie będzie roszczeniowość z jego strony.
Może nie konkretną listę, bo tam może być długa, ale nagłaśniać konkretne praktyki, zeby ostrzegać jak przed naciągaczami na drogą fotowoltaikę albo niewypisaną opłatą dodatkową za sprzątanie w mieszkaniu po pobycie itp.Może trzeba stworzyć jakąś listę gdzie będzie można wytykać palcami takie praktyki.
Nie. Po prostu logika. Albo raczej: znajomość pojęć.Logika Kalego.
Jakaśtam cena za usługę ma się nijak do roszczeniowości. Wymaganie żeby ktoś potraktował mnie inaczej i zrezygnował z opłaty za parkowanie "bo ja przyjechałem elektrykiem" jest roszczeniowością.Czym jest roszczeniowość?
Roszczeniowość zawiera w swym rdzeniu przekonanie, że należy mi się specjalne traktowanie – szczególna troska, opieka, przywileje, wyrozumiałość i tym podobne.
Właścicielem parkingu może być hotel, a ładowarki ktoś inny. To dość popularne rozwiązanie ze względu na brak upierdliwości dla hotelu. Ewentualne zyski zjada czas na rozliczanie płatności, wystawianie faktur, itp.Ktoś wystawia ofertę 2,79 zł/kWh, a podjeżdżasz i dowiadujesz się, że jeszcze 50 zł za parking.
Mam wrażenie, że tu chodzi o kilka spraw:Jakaśtam cena za usługę ma się nijak do roszczeniowości. Wymaganie żeby ktoś potraktował mnie inaczej i zrezygnował z opłaty za parkowanie "bo ja przyjechałem elektrykiem" jest roszczeniowością.
2. Ale we wspomnianym hotelu z pierwszego posta (za 70pln za ładowanie) nie ma żadnej apki. To jest zwykły prywatny punktu pod hotelem. Bez żadnych elocity ani innych takich.piętnowanie błędnego opisu (a raczej braku wyszczególnienia OBOWIĄZKOWYCH opłat) w apce to nie roszczeniowość, tylko słuszna krytyka. Dla mnie nie ma różnicy między: a) podaniem niższej ceny niż w rzeczywistości b) nie podaniem kosztu dodatkowych opłat np. za parking. Natomiast niekoniecznie kierowałbym pretensje do hotelu, a raczej do danego operatora.
Sprawa rozbija się o to, że powiedziałem co myślę o piętnowaniu hotelu, któey zażyczył sobie 70 za ładowanie. A potem @daniel zaczął dopisywać kolejne inne przypadki mieszając je z tym konkretnym i zaciemniając obraz sytacji. Jasne, że należy piętnować przeginanie. Ale 70 za ładowanie przegięciem nie jest. Przynajmniej w moim mniemaniu.Cała sprawa rozbija się o brak prawidłowej informacji w apce, czyli pretensje powinno się kierować do operatora.
Ok, taki przypadek jest w porządku.2. Ale we wspomnianym hotelu z pierwszego posta (za 70pln za ładowanie) nie ma żadnej apki. To jest zwykły prywatny punktu pod hotelem. Bez żadnych elocity ani innych takich.
Też ok, choć żeby z tego skorzystać, musiałbym mieć nóż na gardle. To ten z Porsche?3. Jak wyżej - 200 to coś innego, w kolejnym hotelu.
Paniał. Przyznaję, obraz skutecznie zaciemnionySprawa rozbija się o to, że powiedziałem co myślę o piętnowaniu hotelu, któey zażyczył sobie 70 za ładowanie. A potem @daniel zaczął dopisywać kolejne inne przypadki mieszając je z tym konkretnym i zaciemniając obraz sytacji. Jasne, że należy piętnować przeginanie. Ale 70 za ładowanie przegięciem nie jest. Przynajmniej w moim mniemaniu.
Wiem, cały czas o tym piszę i stąd ta gównoburza.Ok, taki przypadek jest w porządku.
Tak. Dla mnie chyba nie ok, ale gdybym przyjechał z zupełnie pustą baterią to mooooże bym rozważył. Ostatnio tyle zapłaciłem na GreenWayu 50kWTeż ok, choć żeby z tego skorzystać, musiałbym mieć nóż na gardle. To ten z Porsche?
No ciężko mu znaleźć sensowne argumenty a nie potrafi komuś przyznać racji, więc wrzuca zupełnie inne przypadki próbując nimi jakoś uzasadnić swoje stanowisko. Ot - taka wersja oblężonej twierdzy.Paniał. Przyznaję, obraz skutecznie zaciemniony
Może byś przeczytał co linkujesz...Nie. Po prostu logika. Albo raczej: znajomość pojęć.
![]()
Roszczeniowość - przykłady z życia
Roszczeniowość zawiera w sobie przekonanie, że należy mi się specjalne traktowanie - szczególna troska czy przywileje. Poznaj przykłady jego działaniawww.psychowiedza.com
Jakaśtam cena za usługę ma się nijak do roszczeniowości. Wymaganie żeby ktoś potraktował mnie inaczej i zrezygnował z opłaty za parkowanie "bo ja przyjechałem elektrykiem" jest roszczeniowością.