Wojtek Wawa
Tesla Model 3 LR RWD 2025
Nie mogę się doczekać. Będę jeździł, jak Żydzi volkswagenem
Niestety nie mogę się zgodzić. Owe sankcje to by były, gdyby fryzjerka mi odmówiła usługi z powodu moich poglądów. Mamy wolny rynek i jeszcze mogę sobie wybrać fryzjerkę, jak chcę i nie będą to żadne sankcje, ani nienawiść do jej dzieci, których jest właścicielką w 50%, jak wcześniej pisałes. To jest normalne zachowanie konsumenckie, tak jak promowanie regionalnych dostawców jedzenia w sklepie.Jest sfera myśli (czyli poglądów) i sfera działań, czynów. To juz jest co innego.
Moze to sie wydaje niewinne, ze ot, rezygnujemy z fryzjerki, ale to jest taka sama sytuacja jakby na nas Niemcy nałożyły sankcje bo powiedzieliśmy ze nam sie ich polityka nie podoba.
Krytykowac kogoś, dyskutować można, ale sankcje to są już konkretne wrogie działania i na poziomie państw doskonale to rozumiemy. Rezygnujac z usług tej fryzjerki nakładasz na nią sankcje tak jak UE na Rosję. Tylko ze Rosja napadła na Ukrainę wiec sa powody. Nałożenie sankcji na jakis kraj za to ze ich prezydent coś powiedział to byłoby przegiecie.
Zawsze możesz skorzystać z nowoczesnych technologii i potraktować fryzjerkę jak na załączonym obrazku.Niestety nie mogę się zgodzić. Owe sankcje to by były, gdyby fryzjerka mi odmówiła usługi z powodu moich poglądów. Mamy wolny rynek i jeszcze mogę sobie wybrać fryzjerkę, jak chcę i nie będą to żadne sankcje, ani nienawiść do jej dzieci, których jest właścicielką w 50%, jak wcześniej pisałes. To jest normalne zachowanie konsumenckie, tak jak promowanie regionalnych dostawców jedzenia w sklepie.
Z wartościami kojarzonymi z Teslą kłóci się wizerunek Muska kierowany przez media. A ten ma tyle wspólnego z rzeczywistością, co wodór z przyszłością motoryzacjiMusk jeszcze do niedawna był kojarzony jako wizjoner, buntownik ,co pasowało do marki. A teraz? To co robi zdecydowanie kłóci się z wartościami kojarzonymi z Teslą.
Kolejne sankcje? 😉Zawsze możesz skorzystać z nowoczesnych technologii i potraktować fryzjerkę jak na załączonym obrazku.
View attachment 25395
Pogłęb wypowiedz.Z wartościami kojarzonymi z Teslą kłóci się wizerunek Muska kierowany przez media. A ten ma tyle wspólnego z rzeczywistością, co wodór z przyszłością motoryzacji
Raczej uproszczę: jest hejtowany za to, co o nim piszą - nie za to, co robiPogłęb wypowiedz.
Ale on mnie przecież nie wywali, on wywali tego darmozjada co pracuje biurko obok i chodzi do toalety raz na godzinę. Mnie nie wywali przecież, ja jestem wzorowym pracownikiemNa miejscu pracowników gov też bym go hejtował. Przecież nie będę popierał gościa, który chce mnie wyp* z mojej ciepłej posadki.
Miałem wcześniej większy szacunek do Pana Muska ale to co teraz robi to zero klasy i cieszę się że rynek samochodów EV tak bardzo się rozwija w kategoriach konkurencyjnościZapewne każdy już słyszał: Elon Piżmo i Donald Trump chcą podpalić świat.
Elon popiera wrogą Polsce niemiecką partię AfD, mówił o braku odpowiedzialności Niemców za grzechy ojców i dziadów, romansuje z putinem i rosją, chce sprzedać im Ukrainę itd.
Trump zaś pragnie złupić Ukrainę i kupić za bezcen metale ziem rzadkich, nie chce Ukrainy w NATO ani nie widzi szans na powrót do granic sprzedać 2014 roku.
A z polskiego punktu widzenia najgroźniejsze jest to, Trump chce zredukować wydatki na US Army i wycofać wojska z Europy. Przebąkuje też o tym, że nie przyjdzie Europie z pomocą w razie agresji rosji, co już naprawdę nie jest śmieszne.
Co z zakupem Tesli? Poważnie rozważałem zakupem modelu Y, bo cena jest fair a i mam zarejestrowany na siebie stareńki samochód, który powędrowałby na złom (patrz program dopłat). Co do zarobków to minimalnie bo minimalnie ale łapię się na dopłaty dla "biednych". Było by 40 tys zł dopłat - łakomy kąsek. I nagle sru! Piżmak z Trumpem musieli wygrać wybory i zaczęli działać.
Pytanie: czy na Wasze decyzję o zakupie Tesli wpłynie ego Elona? Czy nie boicie się, że Wasze nowiutkie Tesle będą w chamski sposób rysowane po lakierze?
Gdy sobie uświadomiłem, że bez USA w NATO w zasadzie jesteśmy bezbronni to jakoś inaczej spojrzałem na te Tesle. Nie wiem jak Wy, Panowie ale ja na razie Tesli nie kupuję. Przynajmniej na razie.
Antworten