Skoda Elroq

hevvrajczyk

Zadomawiam się
Jakieś testery na YT twierdzą, że w aucie jest głośno, głośniej niż w id3 (które jest ok, ale na autostradzie też nie ma szału).
Jeździłem Elroqiem (bazowa 50 bez dodatkowego wyciszenia) oraz ID3 po dwupasmówce pod miastem i też odniosłem wrażenie, że w VW jest trochę ciszej. W Skodzie powyżej 100 zaczynało szumieć koło słupków, natomiast nie były to jakieś dramatyczne różnice.

tomaszs131

Erloq 85/ pakiet plus, transport/ hak holowniczy
Witajcie, miała być ev3 będzie srebrny Erloq 85.
Długo mi zajęło znalezienie dobrej oferty. Obecnie jestem w trakcie podpisywania umowy najmu na trzy lata. Może poniższa wycena się komuś przyda. Nie chcąc narazić się modom celowo zakryłem dane dilera. Więcej info na priv.

Attachments

• Screenshot_20250505_164101_PDF File Reader.jpg
    Screenshot_20250505_164101_PDF File Reader.jpg
    405,3 KB · Liczba wyświetleń: 75

Piotrek_Sl

Posiadacz elektryka
pytanie, kto jeździł i miał okazję powyżej 100 jechać. Jakieś testery na YT twierdzą, że w aucie jest głośno, głośniej niż w id3 (które jest ok, ale na autostradzie też nie ma szału). Wg. danych 66dbA - to chyba nie jest zły wynik, ale w sumie nie umiem ocenić. Od wersji 60 dają podwójne szyby i "dodatkowe elementy wyciszenia" - cokolwiek to oznacza. Mam nadzieję, że jednak nie będzie głośno, nie o takie EV walczyłem :)
Omoda ma wg swojej reklamy 62,9 przy 120km/h.

Jajcek

Nowy na Forum
Witajcie, miała być ev3 będzie srebrny Erloq 85.
Długo mi zajęło znalezienie dobrej oferty. Obecnie jestem w trakcie podpisywania umowy najmu na trzy lata. Może poniższa wycena się komuś przyda. Nie chcąc narazić się modom celowo zakryłem dane dilera. Więcej info na priv.
Ten wynajem bardziej Ci się opłaca niż Leasing jak abonament? Mnie w jednym salonie powiedzieli że wynajem jest od ceny przed rabatem dlatego zdecydowałem się na leasing. Można wiedzieć jak to kosztowo Ci wychodzi ?

tlisek

Tomek
Ten wynajem bardziej Ci się opłaca niż Leasing jak abonament? Mnie w jednym salonie powiedzieli że wynajem jest od ceny przed rabatem dlatego zdecydowałem się na leasing. Można wiedzieć jak to kosztowo Ci wychodzi ?

Odpowiem za siebie, wziąłem najem, liczone normalnie od ceny po rabacie (choć jeszcze nie podpisywałem).

Po przeliczeniach między najmem a kredytem niskich rat (na os fizyczną) w kredycie rata była niższa o ok. 300zł miesięcznie, ale nie było ubezpieczenia w cenie. W sumie wychodziło tak samo albo nawet drożej w kredycie.

tomaszs131

Erloq 85/ pakiet plus, transport/ hak holowniczy
Tak to wyszło.
Przy najmie wersji Erloq 50, 60 zaproponowano mi rabat 14k zł i w najmie wychodzi znacznie korzystniej niż ich najmocniejsza wersja. Mnie jednak nie przekonała i stąd decyzja.
Odnosnie porównania lising do najmu to wydaje mi się, że kolega Tomek wyczerpująco odpowidział na to pytanie.

Attachments

• Screenshot_20250507_105443_PDF File Reader.jpg
    Screenshot_20250507_105443_PDF File Reader.jpg
    265,7 KB · Liczba wyświetleń: 33

Jajcek

Nowy na Forum
Dzięki. To kolego Tomku prośba, jak będziesz podpisywał już to daj znaka czy Ci to przeszło. Chyba najwcześniej odbierzesz Elroqa z naszej troójki :) Też chciałem najem, natomiast pani od finansowania twierdziła że VW Bank nie uwzględnia tego rabatu i stosuje kwotę katalogową w przypadku najmu.

planzero

Fachowiec
Tak to wyszło.
Przy najmie wersji Erloq 50, 60 zaproponowano mi rabat 14k zł i w najmie wychodzi znacznie korzystniej niż ich najmocniejsza wersja. Mnie jednak nie przekonała i stąd decyzja.
Odnosnie porównania lising do najmu to wydaje mi się, że kolega Tomek wyczerpująco odpowidział na to pytanie.
najpierw mnie zaskoczyła niska rata a potem widzę przebieg roczny 10k :) my potrzebujemy 20k rocznie więc chyba inne pieniądze wyjdą...będzie raczej leasing z wysokim wykupem

tlisek

Tomek
Dzięki. To kolego Tomku prośba, jak będziesz podpisywał już to daj znaka czy Ci to przeszło. Chyba najwcześniej odbierzesz Elroqa z naszej troójki :) Też chciałem najem, natomiast pani od finansowania twierdziła że VW Bank nie uwzględnia tego rabatu i stosuje kwotę katalogową w przypadku najmu.
Jasne, jak na razie ostatnie info jakie mam to że auto zjedzie z linii produkcyjnej w przyszłym tyg i będzie w PL ok. 20.05