Gurumotive
Fachowiec
A ja tu odczytałem mała reklamę aut od trucicieli z grupy VW. Że niby oni bardziej dbają o klienta. Tymczasem dla mnie to oni mogą zdechnąć z tą całą dbałością, bo i tak nic od nich nie kupię, chyba, że bym chciał iść na wojnę, a oni znowu przestawia się na czołgi...
Lepsza niepewna Tesla w garści, niż pewny VW, który wytruje pół wsi.
A że Tesla ma strzały dostaw na koniec kwartału, to nie wina z tego, że magazynują te auta gdzieś w Holandii 2 miesiące, żeby je dostarczyć w grudniu tylko tak jak już ktoś napisal wcześniej mają taki system produkcji i dostaw. To że nie rozumiemy ich systemu wynika z lat działania salonów samochodowych, które same do siebie kupowały auta przed sprzedaniem ich klientowi i ta mechanika sprzedaży ukrywała takie działania pod spodem.
To że dużo piszesz, nie zawsze oznacza, że piszesz z sensem, tak samo jak to, że długo działasz w branży, nie oznacza, że się na niej znasz, tym bardziej jak branża zmienia się drastycznie
Dla mnie nauka jest taka, że opłaca Ci się sprzedać VW bardziej niż Tesle, co oczywiście jest zrozumiałe, bo słabsze produkty zawsze mają większe marże dla pośredników, bo trzeba je bardziej wciskać klientom![]()
Porównuję proces sprzedaży, a nie produkt. VW jest benchmarkiem pod kątem sieci dealerskiej, finansowania, wykształcenia handlowców.
A tak z ciekawości: jaką literę masz na ósmej pozycji swojego VINu (A czy J)? I od jakich 3 cyfr zaczyna się numer seryjny na końcu VINu (od dwunastej pozycji)? Też jest to 383 czy coś wcześniej?
A kończu się na 15
Zamawiając SR+ miałeś mieć grzane fotele z tyłu? Jak? Kto ci to obiecał?![]()
W sierpniu rzucili na stock LR chyba za 235990 z pakietem zwiększonej mocy w cenie,
oraz SR+, które miało sitzheizung z tyłu.
Kiedy na stocku zaznaczyłeś te wyboldowane opcje, to pokazywało niektóre z aut.
Takie SR+ z podgrzewaną kanapą sobie zamówiłem ja.
Wcześniej pisałem do salonu, żeby to doprecyzować.. ale nie doczekałem się odpowiedzi.
Było dokladnie tak, jak dzisiaj, tylko cena inna:
Proszę, podgrzewany przód+tył:
I jak podbierasz speckę to już nie ma tyłu grzanego XD
A wiesz czemu? Bo specyfikacja nie jest wiążąca XD
Leasing też fajnie podają. Wpłata, raty... chyba im się o wykupie zapomniało, oraz obowiązku wykupienia GAPa, który nie chroni EV.
Czy istnieje model 3 z zasięgiem 614km, oraz 3.3 do setki? Raczej nie.
Co więcej, pobierają zaliczkę, nie spełniając wymagań ustawy dot. zakupu na odległość, która weszła 1.1.2021.
W takich warunkach, jako konsument na jdg, nie kupujące auta w celach zarobkowych, masz prawo oddać samochód do roku, bezkosztowo.
Skoda podaje speckę, vin, numer komisji, datę produkcji, warunki finansowania, oraz kontaktuje się z Tobą dealer po przesłaniu leada, żeby doprecyzować potrzeby zakupowe, żebyś nie kupił nieświadomie czegoś, czego nie chcesz, albo nie są w stanie Ci sprzedać.
Kiedyś Skoda robiła tak, że pobierała zaliczkę, jako opłatę wstępną do leasingu (który nie był doprecyzowany w ustawie), ale dosiągła ich ręka UOKiKU.
Jak widzisz, przed pobraniem kasy, kontaktuje się z Tobą ktoś, kto odpowie na Twoje pytania/ wątpliwości.
To że dużo piszesz, nie zawsze oznacza, że piszesz z sensem, tak samo jak to, że długo działasz w branży, nie oznacza, że się na niej znasz,
Jasne że się nie znam,
tym bardziej jak branża zmienia się drastycznie![]()
Dlatego testuje Teslę
Dla mnie nauka jest taka, że opłaca Ci się sprzedać VW bardziej niż Tesle, co oczywiście jest zrozumiałe,
Tesli nie sprzedaję, bo nie ma do niej leasingu bez haczyków i z dopłatą z ME.
bo słabsze produkty zawsze mają większe marże dla pośredników, bo trzeba je bardziej wciskać klientom![]()
Nie jestem pośrednikiem, VWFS nie płaci więcej, a wciśnięte to jest Twoje podejście.
A ja tu odczytałem mała reklamę aut od trucicieli z grupy VW. Że niby oni bardziej dbają o klienta. Tymczasem dla mnie to oni mogą zdechnąć z tą całą dbałością, bo i tak nic od nich nie kupię, chyba, że bym chciał iść na wojnę, a oni znowu przestawia się na czołgi...
Lepsza niepewna Tesla w garści, niż pewny VW, który wytruje pół wsi.
Podobne podejście masz do Zbyszka, podczas wizyty Komisarza EU, w sprawie funsuszy dla PL, m.in na elektryki.
On też niemców nie lubi XD KLIK
Żebym był dobrze zrozumiany. Tesla ma lepszy produkt niż Niemcy. Ale kompletnie mają wyjebane na klienta.
Może komuś się kiedyś przydadzą moje wypociny
Pozdr