Jak walczyć z kultem zapierdalania (prędkość)

zibizz1

Pionier e-mobilności
Wystawne życie i szybkie samochody. Ludziom nie przychodzi do głowy że reklamowanie podwózki Warszawa-Gdańsk w 2.5h nie jest OK?

Attachments

• 7fd97380126ffd8c03f9df236f8a7eb94c684b4f97dce2fb416fe4fcc9188a8b.jpg
    7fd97380126ffd8c03f9df236f8a7eb94c684b4f97dce2fb416fe4fcc9188a8b.jpg
    203,1 KB · Liczba wyświetleń: 45

daniel

Señor Meme Officer

Wojtek Wawa

Tesla Model 3 LR RWD 2025
W poniedziałek, w ścianę biura przepustek mojego miejsca pracy wpadł rozpedzony rx450h. Zranił naszą pracowniczkę.
A kilka dni temu na obwodnicy debil posuwał bmw m6 gtech (około 1000 KM) licznikowe 390 kmh.
Miałem napisać o przyjacielu tuska-pirata, ale już mnie ubiegliście.

Śmiejemy się z morderców w usa z bronią w szkołach, a sami mamy takich samych. I tu i tam większość to akceptuje, bo przecież wolność jest najważniejsza.

Plotka okazała się potwierdzona.

Marszałek województwa, przewodniczący lubuskiej rady bezpieczeństwa ruchu drogowego.

To wiele wyjaśnia.

To właśnie miałem na myśli pisząc pare wątków wcześniej "dwóch debili"
Debil nr 1 po wyprzedzeniu blokuje pas, i wydaje mi się że przyspiesza PO wyprzedzeniu!
Debil nr 2 jedzie na zderzaku i nie panuje nad swoimi emocjami i autem i gdy spotyka debila nr 1 bezpośrednio powoduje stłuczkę.
Obydwaj nie powinni prowadzić samochodu przez dłuższy czas.

Śmiejemy się z morderców w usa z bronią w szkołach, a sami mamy takich samych. I tu i tam większość to akceptuje, bo przecież wolność jest najważniejsza.
Myślę że większość ma podobne zdanie tzn jeździmy prawym pasem, nie robimy złośliwości na drodze, uważamy na debili, i prędkość dostosowujemy do warunków, samochodu itd. - są tylko patologie które uważają że problem leży w pojedynczym debilu nr 1 albo debilu nr 2. Zazwyczaj problem jest gdy 2ch debili się spotka i przestają panować nad sobą.

Last edited:

daniel

Señor Meme Officer
Debil nr 1 po wyprzedzeniu blokuje pas, i wydaje mi się że przyspiesza PO wyprzedzeniu!
Debil nr 2 jedzie na zderzaku i nie panuje nad swoimi emocjami i autem i gdy spotyka debila nr 1 bezpośrednio powoduje stłuczkę.

Myślę że większość ma podobne zdanie ja ja, są tylko patologie które uważają że problem leży w debilu nr 1 albo debilu nr 2. Zazwyczaj problem jest gdy 2ch debili się spotka i przestają panować nad sobą.
Bardzo się cieszę, że w końcu na siebie trafili. Za takie wiszenie na zderzaku policja powinna walić mandaty bez zahamowań. Na szczęście tu sobie pan już sam załatwił karę.
Wielokrotnie samemu ma się ochotę coś takiego zrobić, ale samochodu szkoda.

mALEK

Pionier e-mobilności
Last edited:

Młody

Follow the White Rabbit
Bardzo się cieszę, że w końcu na siebie trafili. Za takie wiszenie na zderzaku policja powinna walić mandaty bez zahamowań. Na szczęście tu sobie pan już sam załatwił karę.
Wielokrotnie samemu ma się ochotę coś takiego zrobić, ale samochodu szkoda.

A to nie była służbowa Skoda - taka trochę państwowa i tankowana za nasze?

umcus

Pionier e-mobilności
sobą.
Z paroma zastrzeżeniami.
1) Raczej jeżdżę defensywnie i nie lubię, jak ktoś mi wjeżdża przed maskę i sam też tego nie robię przy wyprzedzaniu, tym bardziej przy większych prędkościach. Z tego co widzę, manewr powrotu na prawy pas podjąłbym w momencie gdy ten pirat drogowy Jabłoński zdecydował się na kolejny idiotyczny manewr (po wcześniejszym w postaci jazdy na glonojada) i wyprzedzanie z prawej. Z tym, że w tym momencie prawdopodobnie odpuściłbym gaz w odróżnieniu od bmw. Robienie zarzutu z tego, że bmw blokuje pas jest imho bez sensu. Jazda to nie tetris. Ja preferuję jazdę spokojną i płynną. Jak ktoś się bardzo spieszy, to przecież może wyprzedzić prawym pasem i dalej nim jechać, prawda?
2) Pytanie po co był powrót bandyty w skodzie na lewy pas pozostaje pytaniem retorycznym - wszyscy chyba sobie zdają sprawę jaki był plan Jabłońskiego, prawda? :)
3) Wykonywanie manewru na oślep - trzeba być półgłówkiem. Albo potencjalnym mordercą z krótkim lontem, jeśli zrobił to świadomie. Nie wiem co gorsze. No ale to przecież klasa polityczna - wzór postępowania.

Ps. robimy zakłady, jak sprawa skończy się w wolnych i niezależnych sądach? :) Moim zdaniem *urwa *urwie łba nie urwie.

EDIT: doczytałem, że stracił prawo jazdy. No ale protestował, bo wg niego policja źle wykonywała swoje czynności ;) Niczego innego się nie spodziewałem od polityka jedynej słusznej partii ;)

A że facet ma krótki lont.. cóż: W latach 2016-2018 był ponownie starostą słubickim. Wówczas głośno było o tym, jak doszło do bójki z jego udziałem o fotel starosty.

jprdl. ELYTA ;)

Last edited: