To właśnie miałem na myśli pisząc pare wątków wcześniej "dwóch debili"
Debil nr 1 po wyprzedzeniu blokuje pas, i wydaje mi się że przyspiesza PO wyprzedzeniu!
Debil nr 2 jedzie na zderzaku i nie panuje nad swoimi emocjami i autem i gdy spotyka debila nr 1 bezpośrednio powoduje stłuczkę.
Obydwaj nie powinni prowadzić samochodu przez dłuższy czas.
sobą.
Z paroma zastrzeżeniami.
1) Raczej jeżdżę defensywnie i nie lubię, jak ktoś mi wjeżdża przed maskę i sam też tego nie robię przy wyprzedzaniu, tym bardziej przy większych prędkościach. Z tego co widzę, manewr powrotu na prawy pas podjąłbym w momencie gdy ten pirat drogowy Jabłoński zdecydował się na kolejny idiotyczny manewr (po wcześniejszym w postaci jazdy na glonojada) i wyprzedzanie z prawej. Z tym, że w tym momencie prawdopodobnie odpuściłbym gaz w odróżnieniu od bmw. Robienie zarzutu z tego, że bmw blokuje pas jest imho bez sensu. Jazda to nie tetris. Ja preferuję jazdę spokojną i płynną. Jak ktoś się bardzo spieszy, to przecież może wyprzedzić prawym pasem i dalej nim jechać, prawda?
2) Pytanie po co był powrót bandyty w skodzie na lewy pas pozostaje pytaniem retorycznym - wszyscy chyba sobie zdają sprawę jaki był plan Jabłońskiego, prawda?

3) Wykonywanie manewru na oślep - trzeba być półgłówkiem. Albo potencjalnym mordercą z krótkim lontem, jeśli zrobił to świadomie. Nie wiem co gorsze. No ale to przecież klasa polityczna - wzór postępowania.
Ps. robimy zakłady, jak sprawa skończy się w wolnych i niezależnych sądach?

Moim zdaniem *urwa *urwie łba nie urwie.
EDIT: doczytałem, że stracił prawo jazdy. No ale protestował, bo wg niego policja źle wykonywała swoje czynności

Niczego innego się nie spodziewałem od polityka jedynej słusznej partii
A że facet ma krótki lont.. cóż: W latach 2016-2018 był ponownie starostą słubickim. Wówczas głośno było o tym, jak doszło do bójki z jego udziałem o fotel starosty.
jprdl. ELYTA