Tesla Model 3, dostawy III kwartał 2022

kretilla

Fachowiec
A w aplikacji ci się zmieniło coś? Czy tylko mail?
W aplikacji natychmiast po otrzymaniu maila zniknęła data sty-mar 2023 i zostało tylko to:

Attachments

• 3CFE5035-533A-4096-A3CD-EC7D0D4AAA46.jpeg
    3CFE5035-533A-4096-A3CD-EC7D0D4AAA46.jpeg
    359,2 KB · Liczba wyświetleń: 103

kretilla

Fachowiec
Są osoby, które dostały tego maila w Q1, Q2 i teraz w Q3 - a nadal są bez samochodu. Ten mail niewiele znaczy, najważniejsze jest przydzielenie VIN.
Jeżeli jest jak piszesz i człowiek (nie automat) wysyła maila z pytaniem o gotowość odbioru do końca kwartału i ustala szczegóły finansowania, po czym nie dzieje się nic, to brzmiałoby jak ponury żart ze strony Tesli i jakąś okrutną amatorszczyznę.
Mój termin odbioru był tak daleki, że zacząłbym im zadawać pytania za jakieś 8 miesięcy, a tak mają kolejną osobę w blokach startowych 😁

kretilla

Fachowiec
Taki mail otrzymałem 26 kwietnia. Do dziś ani auta, ani terminu nie ma.
Czyli w polskim oddziale pracują (lub tylko wykonują takie polecenia) ludzie bez odrobiny rozsądku. Sami sobie generują wku****nych klientów na własne życzenie 🤷‍♂️
Ja całe szczęście mam jeszcze Leasing aktualnego pojazdu do grudnia i wcześniejszy odbior był mi nawet nie specjalnie na rękę, ale zakładam że dla wielu osób to może być jedyny pojazd i totalna frustracja. Dalej tak podziałają i zaczną tracić klientów.

Bronek

Pionier e-mobilności
Nie zaczną tracić, póki inni są jacy są.
Dopuki są klienci z kasą lub innymi samochodami w kolejce. Taki to mamy świat a my nie jesteśmy jego pempkiem a marginesem niestety z takim popytem nie stanowimy priorytetowego rynku i bez nas zaden producent nie zbiednieje. Tym bardziej w dzisiejszych czasach.
Przykre to ale prawdziwe.
Os
Nawet w moim biznesie firmy rejestrujemy po za granicami, tacy to jestesmy przyjaźni wszystkim i wszystkiemu

kretilla

Fachowiec
Nie zaczną tracić, póki inni są jacy są.
Dopuki są klienci z kasą lub innymi samochodami w kolejce. Taki to mamy świat a my nie jesteśmy jego pempkiem a marginesem niestety z takim popytem nie stanowimy priorytetowego rynku i bez nas zaden producent nie zbiednieje. Tym bardziej w dzisiejszych czasach.
Przykre to ale prawdziwe.
Os
Nawet w moim biznesie firmy rejestrujemy po za granicami, tacy to jestesmy przyjaźni wszystkim i wszystkiemu
A jacy są ci „inni”? Ja od 6 lat 2x Audi, obsługa sprzedażowa 10/10, samochody jakościowo 10/10, awaryjność przez 6 lat - zero.
Chciałem się pobawić elektrykiem więc zamówiłem Teslę, bo Audi na razie raczkuje w tym obszarze, ale to też przecież nie jest tak, że Tesla w jest królem technologii. Jak zobaczyłem w teście Nylanda jak działają automatyczne światła drogowe w Tesli to zastanawiałem się czy to nie żart! 6 lat temu w żony Tiguanie działało to lata świetlne 😄 lepiej! Idealnie włączało i wyłączało wybrane sekcje ledów żeby nie razić innych kierowców. A tutaj niby przodownik techniki na rynku Automotive, a wygląda to jakby jakiś skrzat ręcznie włączał i wyłączał drogówki, tylko czasem przysypiał. O wyłączaniu wybranych ledów nie wspominając 😕
Więc Tesla ma jeszcze chwilę przewagi, ale jak się inni otrząsną z zaspania i nadrobią zaległości, to wcale tak różowo być już nie musi. Klient wydający 300k+ na samochód ma jednak jakieś wymagania (przedsprzedażowe, posprzedażowe, jakościowe) poza możliwością ustawienia pierdzenia po zajęciu miejsca na fotelu 😁

Ale zrobił się offtop, więc już milknę. 🤐

Last edited:

krzyss

Pionier e-mobilności
Czyli w polskim oddziale pracują (lub tylko wykonują takie polecenia) ludzie bez odrobiny rozsądku. Sami sobie generują wku****nych klientów na własne życzenie 🤷‍♂️
Ja całe szczęście mam jeszcze Leasing aktualnego pojazdu do grudnia i wcześniejszy odbior był mi nawet nie specjalnie na rękę, ale zakładam że dla wielu osób to może być jedyny pojazd i totalna frustracja. Dalej tak podziałają i zaczną tracić klientów.
Normalnie zadzialali. Wiedzieli ze jedzie 20aut wiec rozeslali 100 maili.
Kto pierwszy odpowiedzial ten dostal auto.
Byl opisywany przypadek ze gosc mial spotkanie nie odebral telefonu i czekal kolejny kwartal.
Probowal oddzwaniac ale nikt nie odbieral.
Taka polityka.

mrcnroot

Zadomawiam się
Normalnie zadzialali. Wiedzieli ze jedzie 20aut wiec rozeslali 100 maili.
Kto pierwszy odpowiedzial ten dostal auto.
Byl opisywany przypadek ze gosc mial spotkanie nie odebral telefonu i czekal kolejny kwartal.
Probowal oddzwaniac ale nikt nie odbieral.
Taka polityka.
Wątpię by chodziło o czas odpowiedzi. Odpisałem w ciągu 2 minut.

krzyss

Pionier e-mobilności
A jacy są ci „inni”? Ja od 6 lat 2x Audi, obsługa sprzedażowa 10/10, samochody jakościowo 10/10, awaryjność przez 6 lat - zero.
Chciałem się pobawić elektrykiem więc zamówiłem Teslę, bo Audi na razie raczkuje w tym obszarze, ale to też przecież nie jest tak, że Tesla w jest królem technologii. Jak zobaczyłem w teście Nylanda jak działają automatyczne światła drogowe w Tesli to zastanawiałem się czy to nie żart! 6 lat temu w żony Tiguanie działało to lata świetlne 😄 lepiej! Idealnie włączało i wyłączało wybrane sekcje ledów żeby nie razić innych kierowców. A tutaj niby przodownik techniki na rynku Automotive, a wygląda to jakby jakiś skrzat ręcznie włączał i wyłączał drogówki, tylko czasem przysypiał. O wyłączaniu wybranych ledów nie wspominając 😕
Więc Tesla ma jeszcze chwilę przewagi, ale jak się inni otrząsną z zaspania i nadrobią zaległości, to wcale tak różowo być już nie musi. Klient wydający 300k+ na samochód ma jednak jakieś wymagania (przedsprzedażowe, posprzedażowe, jakościowe) poza możliwością ustawienia pierdzenia po zajęciu miejsca na fotelu 😁

Ale zrobił się offtop, więc już milknę. 🤐
To dopiero poczatek :) bo rozumiem ze jeszcze nie jezdzisz autem :)
Z tesla nudy nie ma, o ile sama podstawa jako auto raczej jezdzi, to z oprogramowaniem bywa wesolo, wycieraczki, fantomowe hamowania, nagly restart ekranu podczas jazdy. Sa emocje :)

Ale osobiscie i tak ja lubie, za to audi nie kupie do konca zycia… trafilem w 2008r na A3 nowe, gdzie po uplywie gwarancji 2 letniej wszystko sie sypalo, sprzedalem w poplochu ze strata na poziomie 40kzl i zmienilem numer telefonu zeby mnie nowy uzytkownik nie znalazl ;)