kretilla
Fachowiec
W aplikacji natychmiast po otrzymaniu maila zniknęła data sty-mar 2023 i zostało tylko to:A w aplikacji ci się zmieniło coś? Czy tylko mail?
W aplikacji natychmiast po otrzymaniu maila zniknęła data sty-mar 2023 i zostało tylko to:A w aplikacji ci się zmieniło coś? Czy tylko mail?
Jeżeli jest jak piszesz i człowiek (nie automat) wysyła maila z pytaniem o gotowość odbioru do końca kwartału i ustala szczegóły finansowania, po czym nie dzieje się nic, to brzmiałoby jak ponury żart ze strony Tesli i jakąś okrutną amatorszczyznę.Są osoby, które dostały tego maila w Q1, Q2 i teraz w Q3 - a nadal są bez samochodu. Ten mail niewiele znaczy, najważniejsze jest przydzielenie VIN.
Czyli w polskim oddziale pracują (lub tylko wykonują takie polecenia) ludzie bez odrobiny rozsądku. Sami sobie generują wku****nych klientów na własne życzenie 🤷♂️Taki mail otrzymałem 26 kwietnia. Do dziś ani auta, ani terminu nie ma.
A jacy są ci „inni”? Ja od 6 lat 2x Audi, obsługa sprzedażowa 10/10, samochody jakościowo 10/10, awaryjność przez 6 lat - zero.Nie zaczną tracić, póki inni są jacy są.
Dopuki są klienci z kasą lub innymi samochodami w kolejce. Taki to mamy świat a my nie jesteśmy jego pempkiem a marginesem niestety z takim popytem nie stanowimy priorytetowego rynku i bez nas zaden producent nie zbiednieje. Tym bardziej w dzisiejszych czasach.
Przykre to ale prawdziwe.
Os
Nawet w moim biznesie firmy rejestrujemy po za granicami, tacy to jestesmy przyjaźni wszystkim i wszystkiemu
Normalnie zadzialali. Wiedzieli ze jedzie 20aut wiec rozeslali 100 maili.Czyli w polskim oddziale pracują (lub tylko wykonują takie polecenia) ludzie bez odrobiny rozsądku. Sami sobie generują wku****nych klientów na własne życzenie 🤷♂️
Ja całe szczęście mam jeszcze Leasing aktualnego pojazdu do grudnia i wcześniejszy odbior był mi nawet nie specjalnie na rękę, ale zakładam że dla wielu osób to może być jedyny pojazd i totalna frustracja. Dalej tak podziałają i zaczną tracić klientów.
Wątpię by chodziło o czas odpowiedzi. Odpisałem w ciągu 2 minut.Normalnie zadzialali. Wiedzieli ze jedzie 20aut wiec rozeslali 100 maili.
Kto pierwszy odpowiedzial ten dostal auto.
Byl opisywany przypadek ze gosc mial spotkanie nie odebral telefonu i czekal kolejny kwartal.
Probowal oddzwaniac ale nikt nie odbieral.
Taka polityka.
To dopiero poczatekA jacy są ci „inni”? Ja od 6 lat 2x Audi, obsługa sprzedażowa 10/10, samochody jakościowo 10/10, awaryjność przez 6 lat - zero.
Chciałem się pobawić elektrykiem więc zamówiłem Teslę, bo Audi na razie raczkuje w tym obszarze, ale to też przecież nie jest tak, że Tesla w jest królem technologii. Jak zobaczyłem w teście Nylanda jak działają automatyczne światła drogowe w Tesli to zastanawiałem się czy to nie żart! 6 lat temu w żony Tiguanie działało to lata świetlne 😄 lepiej! Idealnie włączało i wyłączało wybrane sekcje ledów żeby nie razić innych kierowców. A tutaj niby przodownik techniki na rynku Automotive, a wygląda to jakby jakiś skrzat ręcznie włączał i wyłączał drogówki, tylko czasem przysypiał. O wyłączaniu wybranych ledów nie wspominając 😕
Więc Tesla ma jeszcze chwilę przewagi, ale jak się inni otrząsną z zaspania i nadrobią zaległości, to wcale tak różowo być już nie musi. Klient wydający 300k+ na samochód ma jednak jakieś wymagania (przedsprzedażowe, posprzedażowe, jakościowe) poza możliwością ustawienia pierdzenia po zajęciu miejsca na fotelu 😁
Ale zrobił się offtop, więc już milknę. 🤐