abes99
Posiadacz elektryka
Masz dwa lokale w domu? Czy można do jednego dostawić drugie przyłącze?Dziś złożyłem wniosek o rozdział licznika (tzn. dostawią mi nowy).
Masz dwa lokale w domu? Czy można do jednego dostawić drugie przyłącze?Dziś złożyłem wniosek o rozdział licznika (tzn. dostawią mi nowy).
Ja mam o tyle łatwiej, że mam dwa budynkiMasz dwa lokale w domu? Czy można do jednego dostawić drugie przyłącze?
Starego prosumenta Ci nie "zarypią" przy zwiększeniu mocy instalacji do 50kWp, jedynie zmienia się opust przy przekroczeniu 10kWp z 20% na 30%. Trzeba by przekalkulować, czy ponoszenie dodatkowych kosztów (przyłącze, zabezpieczenia, opłaty stałe) jest warte tych 10%, czy nie lepiej dorzucić kolejne np. 2kWpI o to mi chodziło, żeby mi starego prosumenta nie zarypali.
Ale wiesz, ja chcę spróbować wystąpić o dotację na te nowe paneleStarego prosumenta Ci nie "zarypią" przy zwiększeniu mocy instalacji do 50kWp, jedynie zmienia się opust przy przekroczeniu 10kWp z 20% na 30%. Trzeba by przekalkulować, czy ponoszenie dodatkowych kosztów (przyłącze, zabezpieczenia, opłaty stałe) jest warte tych 10%, czy nie lepiej dorzucić kolejne np. 2kWp![]()
też mam takie marzenie - idealny byłby Ford f150 LightningNo i dlatego chciałbym kiedyś mieć takiego BEV, który robiłby za magazynLepiej wpakować kasiorę w baterię na kołach, niż w taką stacjonarną.
Pozdrawiam
Nie wiem.Czy 6-7 tys/1 kWp za instalację z montażem to obecnie norma?
Inflacja…Czy 6-7 tys/1 kWp za instalację z montażem to obecnie norma?
Jeśli nie, to jak znaleźć sensowną firmę działającą w Wielkopolsce?