Szczurek

Zadomawiam się
Ciekawostka dotyczaca portow USB-C:

Jak wiadomo Niro EV ma 3szt portow USB-C, dzis sprawdzilem iz kazdy z nich potrafi ladowac laptopa z portem USB-C Power Delivery, czyli porty Niro potrafia podac napiecie 20V. Porty dzialaja tylko po wlaczeniu "zaplonu".
Nie mam jednak testera aby ustalic jaki jest prad maksymalny.

Maciej

Olecki

Pionier e-mobilności
O napięciu w porcie tylko przy włączonym zapłonie to się przekonałem wczoraj jak zapomniałem ładowarki do telefonu i pomyślałem że doładuje go przez 2 godzinki w samochodzie na parkingu ... Bardziej przeszkadza mi że ten sam port służy do obsługi Android Auto i odtwarzania muzyki z pendrive, przez co nie można używać z obu na raz. Niby można korzystać z wbudowanej nawigacji TomToma ale mapy mają marne.

Szczurek

Zadomawiam się
O napięciu w porcie tylko przy włączonym zapłonie to się przekonałem wczoraj jak zapomniałem ładowarki do telefonu i pomyślałem że doładuje go przez 2 godzinki w samochodzie na parkingu ... Bardziej przeszkadza mi że ten sam port służy do obsługi Android Auto i odtwarzania muzyki z pendrive, przez co nie można używać z obu na raz. Niby można korzystać z wbudowanej nawigacji TomToma ale mapy mają marne.
Android Auto ja podlaczam do USB-A, nie probowalem na USB-C, u CIebie dziala na C ?

less

Posiadacz elektryka
Czy ktoś odebrał już Niro EV w wersji XL, a jeśli tak to kiedy było zamówione? Sam zamówiłem 6.06 i na razie cisza, nawet w sprawie numeru VIN, a dopytywałem. Mam wrażenie że XL-ki zostawili sobie na koniec produkcji, czy się mylę i mam pecha.

pawcjo

Posiadacz elektryka
Czy ktoś odebrał już Niro EV w wersji XL, a jeśli tak to kiedy było zamówione? Sam zamówiłem 6.06 i na razie cisza, nawet w sprawie numeru VIN, a dopytywałem. Mam wrażenie że XL-ki zostawili sobie na koniec produkcji, czy się mylę i mam pecha.
Mam tak samo jak Ty, podobny czas, XL i też jeszcze nie mam VINu.

pawcjo

Posiadacz elektryka
Zobaczcie, co dzisiaj znalazłem. Zgadnijcie co to za wersja. Uważam, że biała ze srebnym wygląda najlepiej, robi wrażenie. Szkoda, że nie zrobiłem zdjęcia wnętrza, jak była otwarta. Wygląda to jasne wnętrze świetnie.

Attachments

• 20220928_123350.jpg
    20220928_123350.jpg
    408,4 KB · Liczba wyświetleń: 43
  • 20220928_123341.jpg
    20220928_123341.jpg
    404,9 KB · Liczba wyświetleń: 42
  • 20220928_123405.jpg
    20220928_123405.jpg
    218,3 KB · Liczba wyświetleń: 49

HMS

Zadomawiam się
Zgadnijcie co to za wersja. Uważam, że biała ze srebnym wygląda najlepiej, robi wrażenie. Szkoda, że nie zrobiłem zdjęcia wnętrza, jak była otwarta. Wygląda to jasne wnętrze świetnie.
XL
Tylko coś mi tu nie pasuje.
Według konfiguratora powinny być ciemne/czarne boki, a tu tego nie ma. Dziwna konfiguracja choć bardzo ładne te jasne fotele.
Szkoda, że tak mało fotek zrobiłeś :confused:

Najnowsze dyskusje