No to może miałeś farta i Twój aku 12V przeżył transport do PLNie mierzyłem, ale sprawdzałem kilka razy przez car scanner
Napięcie nie budziło zastrzeżeń.
ladowanie mysle, ze mozna jeszcze podciagnac programowo.Tutaj ciekawy test ładowania
Mój sprzedawca był na szkoleniu i bardzo zachwalał to jasne wnętrze, że wygląda bardzo dobrze na żywo.Tutaj jest wersja z jasnymi fotelami https://www.facebook.com/groups/181619270845767/permalink/370231221984570/
Już o to pytałeś, po co to powtarzać?W takim razie dla porządku założę nowy temat jednak pozostawiam aktualnym pytanie do osób, które już jeżdżą.
Jak ocenianie fabryczne opony pod względem hałasu? Da się jeździć czy warto od razu zmieniać?
Fabryczne są głośne i do pewnej prędkości tylko je słychać. Ja kupię ciche zimowe i zobaczę jaka będzie różnica. Nie wiem jeszcze której marki. U mnie całoroczne odpadają. W zimie zimowe jednak robią przewagę.Pytanie do tych, którzy już jeżdżą nową niro. Jak ocenianie fabryczne opony pod względem hałasu? Da się jeździć czy warto od razu zmieniać?
Muszę kupić opony na zimę i zastanawiam się czy nie przejść na całoroczne (nigdy nie miałem), a jeśli zimowe to czy ktoś próbował Kleber Krisalp HP3 (69dB) lub nexen winguard sport 2 (70dB, tu podejrzanie niska cena). Goodyear których z zadowoleniem używam w innych autach wypadają blado przy tych dwóch (71dB).
A jeśli całoroczne to jakie? Chciałbym żeby było możliwie cicho.
Co ze wskaźnikiem oporów toczenia? nigdy zbytnio się nad tym nie zastanawiałem ale przy elektryku może mieć to dość duże znaczenie.