PiotrS

Posiadacz elektryka
Nie mierzyłem, ale sprawdzałem kilka razy przez car scanner
Napięcie nie budziło zastrzeżeń.

JareG

Pionier e-mobilności
Nie mierzyłem, ale sprawdzałem kilka razy przez car scanner
Napięcie nie budziło zastrzeżeń.
No to może miałeś farta i Twój aku 12V przeżył transport do PL :) Ja tak miałem z GLK - aku pół roku raczej bez podładowywania, i niepotrzebnie kupiłem nowy jak się okazało :D

Pozdrawiam

kiki111

Fachowiec
Pytanie do tych, którzy już jeżdżą nową niro. Jak ocenianie fabryczne opony pod względem hałasu? Da się jeździć czy warto od razu zmieniać?
Muszę kupić opony na zimę i zastanawiam się czy nie przejść na całoroczne (nigdy nie miałem), a jeśli zimowe to czy ktoś próbował Kleber Krisalp HP3 (69dB) lub nexen winguard sport 2 (70dB, tu podejrzanie niska cena). Goodyear których z zadowoleniem używam w innych autach wypadają blado przy tych dwóch (71dB).
A jeśli całoroczne to jakie? Chciałbym żeby było możliwie cicho.
Co ze wskaźnikiem oporów toczenia? nigdy zbytnio się nad tym nie zastanawiałem ale przy elektryku może mieć to dość duże znaczenie.

Cav

Pionier e-mobilności
Tak dla przypomnienia - ten dział składa się z więcej niż jednego tematu.
Warto WRESZCIE zacząć zakładać kolejne, przy tak odbiegających od wątku sprawach.

kiki111

Fachowiec
W takim razie dla porządku założę nowy temat jednak pozostawiam aktualnym pytanie do osób, które już jeżdżą.
Jak ocenianie fabryczne opony pod względem hałasu? Da się jeździć czy warto od razu zmieniać?

Cav

Pionier e-mobilności
W takim razie dla porządku założę nowy temat jednak pozostawiam aktualnym pytanie do osób, które już jeżdżą.
Jak ocenianie fabryczne opony pod względem hałasu? Da się jeździć czy warto od razu zmieniać?
Już o to pytałeś, po co to powtarzać?

pawcjo

Posiadacz elektryka
Pytanie do tych, którzy już jeżdżą nową niro. Jak ocenianie fabryczne opony pod względem hałasu? Da się jeździć czy warto od razu zmieniać?
Muszę kupić opony na zimę i zastanawiam się czy nie przejść na całoroczne (nigdy nie miałem), a jeśli zimowe to czy ktoś próbował Kleber Krisalp HP3 (69dB) lub nexen winguard sport 2 (70dB, tu podejrzanie niska cena). Goodyear których z zadowoleniem używam w innych autach wypadają blado przy tych dwóch (71dB).
A jeśli całoroczne to jakie? Chciałbym żeby było możliwie cicho.
Co ze wskaźnikiem oporów toczenia? nigdy zbytnio się nad tym nie zastanawiałem ale przy elektryku może mieć to dość duże znaczenie.
Fabryczne są głośne i do pewnej prędkości tylko je słychać. Ja kupię ciche zimowe i zobaczę jaka będzie różnica. Nie wiem jeszcze której marki. U mnie całoroczne odpadają. W zimie zimowe jednak robią przewagę.

Olecki

Pionier e-mobilności
Pytanie do tych co odebrali już swoje Niro EV - dostaliście abonament Kia Charge Plus na 12 miesięcy, tak jak jest napisane na stronie KIA Polska?
kia charge.jpg
Ja dostałem tylko kartę KIA Charge do aktywacji (gdzie próbuje pobrać ode mnie opłatę za pakiet Plus), w salonie zdają się nic nie wiedzieć, na infolinii KIA też nie za bardzo mają pojęcie o co chodzi, infolinia KIA Charge w ogóle nie wie o takiej ofercie...