JareG
Pionier e-mobilności
Szału nie ma. No i te szybsze (>100kW) ładowarki żeby trochę szybciej początkowo się ładować.. szybsze, ale i droższe.Tutaj ciekawy test ładowania
Pozdrawiam
Szału nie ma. No i te szybsze (>100kW) ładowarki żeby trochę szybciej początkowo się ładować.. szybsze, ale i droższe.Tutaj ciekawy test ładowania
Bym powiedział, że osiągi nieco gorsze niż w starym Niro czy Soulu.Szału nie ma.
Tutaj padło też zdanie, że światła są porównywalne do eNiro. Mam kompletnie inne odczucia. W eNiro były takie sobie i np. nie rozprowadzają światła równomiernie (widać jaśniejsze punkty), natomiast w Niro EV świecą jaśniej i oświetlają drogę równomiernie. Ciekawe jak wypadają na tle EV6.Tutaj ciekawy test ładowania
Ja specjalnie szukam ładowarek 90-100kW, bo te są dla oczojeba najlepsze - cena jak za 50kW, i jest szybciej.. wygląda na to, że w nowym Niro musiałbym płacić więcej, żeby w sumie mieć to samo.Jak ktoś ładuje od zera, na ładowarce > 100 kWh, to będzie miał na plus, ale to jedyny przypadek, reszta na minus, albo bardzo podobnie.
na 100% odpaliszW niedzielę zostawiam auto pod chmurką na dwa tygodnie z poziomem baterii 70%. Ciekawe czy po dwóch tygodniach odpalę autonajbliższa ładowarka 100 km ode mnie.
Chyba, że aku 12V jest na dożyciu, jak u mnie i innych..na 100% odpalisz
Kia nie ciągnie prądu na postoju za bardzo
A mierzyłeś napięcie swojego? Bo mój (12,08V) tylko raz nie chciał kolaborować - nie otworzył auta z guzika.. na szczęście z pilota i owszem, a potem podpiąłem do niego ładowarkę.. Pytanie, co byłoby, gdybym takiego właściwie nieboszczyka postawił pod chmurką w okolicach 0 stopni..? Do tej pory tego typu przypadki kończyły się kwiknięciem przy przekręceniu kluczyka i zgonem.Całe szczęście nigdy nie miałem problemu z aku 12V w eNiro.