shell recharge - nowe możliwości

Bronek

Pionier e-mobilności
3 internety, 5 telefonów, 3 prądy, 2 gazy, 2 telewizje, autopay, greenway, Supercharcherl subskrypcje google, czynsze i oplaty w pracach i domach i mieszkaniach. Netfixy itd... Polisy..... Kafty kredytowe

Z 20 ponad oplat z poleceniem zaplaty by uzbieral. Nad tym jest kontrola bo zawsze via strona czy aplikacja Banku sprawa do wycofania. Od zarania dziejów i jakoś teorie spiskowe mnie ominęły.

Kuba K.

Posiadacz elektryka
W takim auto płacącym?
Chyba tylko GW, ale przynajmniej wiem wcześniej z góry ile zapłacę....
Wiesz ile powiniennes zapłacić, a ile GW prześle do autoryzacji to inna sprawa zupełnie. Niczym się to w kwestii bezpieczeństwa nie różni od PZ ;)

Cav

Pionier e-mobilności
Wiesz ile powiniennes zapłacić, a ile GW prześle do autoryzacji to inna sprawa zupełnie. Niczym się to w kwestii bezpieczeństwa nie różni od PZ ;)
Ale nie wyskoczy mi też z rachunkiem 10 razy większym, bo ktoś się np. nielegalnie podpiął do mojego kabla energetycznego....

Z 20 ponad oplat z poleceniem zaplaty by uzbieral. Nad tym jest kontrola bo zawsze via strona czy aplikacja Banku sprawa do wycofania.
Po zapłacie już też, nawet jak się dostawca usług nie zgadza?
Bo ja już niejeden spór z takowymi toczyłem i rzadko chcieli sami z siebie nadpłatę oddać, szczególnie od ręki.
Banki też w to wliczam.

Fakt - karty mam z autopłatnościami, ale również z miesiąc po wystawieniu wyciągu - mam dużo czasu żeby zapobiec wyssaniu kasy z konta.

Cav

Pionier e-mobilności
Żeby nie być gołosłownym - przykład z dzisiaj:
Enea odmówiła mi zwrotu nadpłaty za faktury z 2022 roku.
Każą wysłać wniosek listem (czyli zapitalać w kolejkę na poczcie), albo osobiście zatargać do BOK.
Mimo że pismo dostali emailem, podpisane podpisem kwalifikowanym, więc spełniające wszelkie prawne wymogi w tym kraju.

I na tym właśnie polega "bezproblemowość" zwrotu czegokolwiek w tym kraju, jak już komuś coś nadpłaciłeś.
Podziękuję jednak za takie udogodnienia - to już wolę płacić, dopiero jak sam sprawdzę czy kwota prawidłowa i czy w ogóle jakaś zapłata się komuś należy....

lookash_c

Pionier e-mobilności
Podziękuję jednak za takie udogodnienia - to już wolę płacić, dopiero jak sam sprawdzę czy kwota prawidłowa i czy w ogóle jakaś zapłata się komuś należy....
Ale we wszystkich wypadkach jakie znam i tak trzeba było uregulować należność, by można było reklamować owe nienależne faktury.

ciastek

Pionier e-mobilności
3 internety, 5 telefonów, 3 prądy, 2 gazy, 2 telewizje, autopay, greenway, Supercharcherl subskrypcje google, czynsze i oplaty w pracach i domach i mieszkaniach. Netfixy itd... Polisy..... Kafty kredytowe
A dalej nie masz tej oto nadzwyczajnej subskrypcji. :D
D2CD5112-D204-4C3D-9808-4C5DE6B3B53E.jpeg
Aż zawróciłem by ją uwiecznić.

lookash_c

Pionier e-mobilności
Wisfull thinking wystawiającego, czy jakieś oparcie w kodeksie cywilnym?
Nie dotyczyło to bezpośrednio mnie, ale zasadniczo "jak pan nie opłaci faktury, to zgodnie z umową wyłączymy telefon". A że się jakiś transfer źle policzył, a to lat temu było sporo, to faktura zamiast okolic 100 była blisko 1000 zł.