Czytam tak opis doświadczeń z procesem przyznania dotacji i wygląda na to, że po 5-ciu miesiącach jestem na samym początku
. Jedno co mnie trochę martwi, to termin w jakim wymagane jest uzupełnienie, czyli 5 dni pod rygorem odrzucenia wniosku. Na chwilę obecną jestem po pierwszej aktualizacji wniosku a maila z prośbą o uzupełnienie dostałem w momencie, kiedy odchodziłem od komputera i prawie ruszyłem na urlop. Rozumiem, że jeżeli nie uzupełnimy braków w terminie, wniosek zostaje odrzucony o czym dowiadujemy się z wiadomości po min. 3 miesiącach lub możemy od razu złożyć na nowo przewidując, że wcześniejszy i tak zostanie odrzucony. Co ciekawe, zanim trafiłem na to forum szukałem w internecie informacji na temat trwania całego procesu i na większości stron cały proces opisywany jest w samych superlatywach jako szybki i bardzo łatwy, największy problem wg autorów może stanowić konieczność uzupełnienia wniosku, co może cały proces wydłużyć o dodatkowe 2 tygodnie... Hmm, ja uzupełniłem mój 26.10 i do dnia dzisiejszego cisza