Jak tam Wasze wnioski (firmowe, bez leasingu)?

piotrekws

Nowy na Forum
Czytam tak opis doświadczeń z procesem przyznania dotacji i wygląda na to, że po 5-ciu miesiącach jestem na samym początku:ROFLMAO: . Jedno co mnie trochę martwi, to termin w jakim wymagane jest uzupełnienie, czyli 5 dni pod rygorem odrzucenia wniosku. Na chwilę obecną jestem po pierwszej aktualizacji wniosku a maila z prośbą o uzupełnienie dostałem w momencie, kiedy odchodziłem od komputera i prawie ruszyłem na urlop. Rozumiem, że jeżeli nie uzupełnimy braków w terminie, wniosek zostaje odrzucony o czym dowiadujemy się z wiadomości po min. 3 miesiącach lub możemy od razu złożyć na nowo przewidując, że wcześniejszy i tak zostanie odrzucony. Co ciekawe, zanim trafiłem na to forum szukałem w internecie informacji na temat trwania całego procesu i na większości stron cały proces opisywany jest w samych superlatywach jako szybki i bardzo łatwy, największy problem wg autorów może stanowić konieczność uzupełnienia wniosku, co może cały proces wydłużyć o dodatkowe 2 tygodnie... Hmm, ja uzupełniłem mój 26.10 i do dnia dzisiejszego cisza

Art79mod

Zadomawiam się
U mnie
Czytam tak opis doświadczeń z procesem przyznania dotacji i wygląda na to, że po 5-ciu miesiącach jestem na samym początku:ROFLMAO: . Jedno co mnie trochę martwi, to termin w jakim wymagane jest uzupełnienie, czyli 5 dni pod rygorem odrzucenia wniosku. Na chwilę obecną jestem po pierwszej aktualizacji wniosku a maila z prośbą o uzupełnienie dostałem w momencie, kiedy odchodziłem od komputera i prawie ruszyłem na urlop. Rozumiem, że jeżeli nie uzupełnimy braków w terminie, wniosek zostaje odrzucony o czym dowiadujemy się z wiadomości po min. 3 miesiącach lub możemy od razu złożyć na nowo przewidując, że wcześniejszy i tak zostanie odrzucony. Co ciekawe, zanim trafiłem na to forum szukałem w internecie informacji na temat trwania całego procesu i na większości stron cały proces opisywany jest w samych superlatywach jako szybki i bardzo łatwy, największy problem wg autorów może stanowić konieczność uzupełnienia wniosku, co może cały proces wydłużyć o dodatkowe 2 tygodnie... Hmm, ja uzupełniłem mój 26.10 i do dnia dzisiejszego cisza
U mnie dokładnie to samo samochód kupiony w marcu, wniosek wysłany w październiku poprawka i od tego czasu cisza. W sumie przykre, że mimo, że kupowane całość za gotówkę wychodzi na to, że lepiej było kupować przez leasing. Tak kupowałem drugie auto i mimo, że musiałem wyłożyć to po 2 miesiącach pieniądze zwrócono. A tak to sobie poczekamy za karę i rok jak wielu. Jeszcze wycieczka do notariusza lub do siedziby podpisać weksel.

Cav

Pionier e-mobilności
Tak kupowałem drugie auto i mimo, że musiałem wyłożyć to po 2 miesiącach pieniądze zwrócono. A tak to sobie poczekamy za karę i rok jak wielu.
Ja już nie pamiętam kiedy ten rok mi minął, a jestem na tym samym etapie co Wy....
Jeszcze wycieczka do notariusza lub do siedziby podpisać weksel.
Podziękujemy im przy wyborach za takie traktowanie...

piotrekws

Nowy na Forum
I najlepsze czyli kwota dotacji a wymagane dane finansowe, prognozy, zabezpieczenia... Przez chwilę wystraszyłem się, że wpisałem jakiś nr programu budowy elektrowni wiatrowej albo oczyszczalni ścieków obsługującej stolicę no i przy kwocie wstukałem trzy dodatkowe zera, ale sprawdzam i tak na prawdę to tylko samochód elektryczny a kwota taka, którą pewnie większość banków pożycza w ofertach "na klik" bez dodatkowych zabezpieczeń.

daniel

Señor Meme Officer
Ja już drugi miesiąc do tego siadam, ale odrzuca mnie rozbudowany formularz. Kurde, to dystrybutor samochodów powinien mieć to obcykane. Po co im wiedzieć ile miałem pieniędzy w 2019 roku? Co to ma do rzeczy? O co chodzi ze składkami w przychodach i rozchodach? Mam im dołączyć moje skany PITów czy co? Nie rozumiem dlaczego jeden urząd od drugiego urzędu nie może uzyskać informacji, którą posiada. Przecież to powinien być automat.

Dobrze myślę, że jak złożę wniosek po roku i rok będą procesować to w ogóle nie trzeba naklejki? 😀

Last edited:

ezdrasz

Nowy na Forum
Aktualizacja wysłana 09.11.2022 miała status wpłynął do funduszu 09.11.2022,ale ciągle nie miała przyjęty w funduszu.
Dzisiaj wysłałem ponownie /system miał taką możliwość/ Nie wiem czy dobrze zrobiłem ?

Cav

Pionier e-mobilności
Źle zrobiłeś.
Upewniałem się w zeszłym tygodniu, status miałeś dobry.
Przy okazji - dowiedziałem się, że moja umowa (w analogicznym statusie jak Twój wcześniej) została wysłana do zarządu do akceptacji przed świętami.

Co pewnie oznacza, że już za kolejne pół roku dostanę ją do podpisu....

Lupus

Posiadacz elektryka
Po moim kolejnym telefonie na infolinie dostałem od miłej Pani informację, że nie ma pojęcia co się dzieje z moją umową, czyli nic się nie zmieniło od mojego ostatniego telefonu. Podała mi za to nowy adres do pisania skarg i zażaleń, może się komuś przyda i będzie chciał do nich napisać co o nich myśli: [email protected]
Czyli po prostu otworzyli konto na spam 😂

Stork

Zadomawiam się
Dostałem maila z prośbą o podesłanie aktualnej polisy AC i OC z zaznaczeniem ze polisa MUSI być podpisana i opieczętowaną przez agenta....

Dodam, że żyję w XXI wieku gdzie polisy zawiera się online (przedłużenia szczególnie) bez kwitków papierowych. Domyślam się ze potwierdzenie online zostanie odrzucone ze względu na brak pieczęci/autografów królewskich itp.

Dodam, że w tym samym mailu mam klauzulę zachęcającą do unikania używania papieru fizycznego (w końcu Narodowy Fundusz Ochrony Środowiska): "Zanim wydrukujesz tego maila pomyśl o środowisku naturalnym".

Coś czuje, że trochę się pośmiejemy z całego procederu dofinansowania a na końcu i tak dadzą figę bo "coś było nie tak"...

Ktoś miał podobny problem? Czy w takim wypadku mam się udać do siedziby ubezpieczyciela i zarządzać papierowego potwierdzenia zawarcia polisy z autografami i pieczęciami?