Ja zamawiałem 13 Grudnia 2022 i oprócz kilku smsów dotyczących "Zbliża się czas twojej dostawy" to też nic się nie dzieje...Ja mam zamówiony Y Performance Quicksilver 10 stycznia i nic się nie dzieje 😕
Ja zamawiałem 13 Grudnia 2022 i oprócz kilku smsów dotyczących "Zbliża się czas twojej dostawy" to też nic się nie dzieje...Ja mam zamówiony Y Performance Quicksilver 10 stycznia i nic się nie dzieje 😕
Jezeli chodzi o quicksilvera, to dzis tesla zaktualizwala przewidywana dostawe mojego LR z Marca na 15 czerwca - 30 sierpnia ( NL), dramatJa mam zamówiony Y Performance Quicksilver 10 stycznia i nic się nie dzieje 😕
Ano jak się zadziera z teslą to tak robią..Jezeli chodzi o quicksilvera, to dzis tesla zaktualizwala przewidywana dostawe mojego LR z Marca na 15 czerwca - 30 sierpnia ( NL), dramat
ale może załapiesz się na czujniki parkowania ?Jezeli chodzi o quicksilvera, to dzis tesla zaktualizwala przewidywana dostawe mojego LR z Marca na 15 czerwca - 30 sierpnia ( NL), dramat
Tak ciężko zaparkować 0,5 metra od ściany ?ale może załapiesz się na czujniki parkowania ?nowy komputer?
teraz to co wydają to trochę "golasy". Te czujniki parkowania mnie bolą jak cholera, a też mam zamówionego Y LR. Aktualnie jeżdzę autem z czujnikami i je wyłączam żeby zobaczyć jak to będzie. I cięzko tak dokladnie wyczuć odległośc przodem od przeszkody, za duży margines zostawiam z obawy o zarysowanie. Gdyby nie to to bym naciskał na odbiór jak najszybciej. A tak przyglądam się i jak zobaczę światełko w tunelu to poczekam .
![]()
no właśnie, a cybertruck z nowym HW4 ma kamerę w przednim zderzaku. rozumiem, że to zupełnie inny rozmiar pojazdu, ale chyba coś tam jest na rzeczy, że tak się z tym opóźniają w S3XY.W październiku zlikwidowali w nowych autach czujniki ultradźwiękowe z przodu i z tyłu auta - miał zastąpić nowy system oparty na kamerach ale, do tej pory nowe auta 3 i Y nie posiadają żadnych systemów mierzących dystans od przeszkód lub wykrywające jakiekolwiek przeszkody.
Obecnie jeździe się tylko na czuja.
Mają to naprawić zdalnie ale kiedy to nikt nie wie - może być już za miesiąc lub za rok.
Tesla usuwa czujniki ultradźwiękowe z samochodów i zastępuje je fragmentem kodu FSD
0_o Poniżej artykuł na ten temat: https://www.tesla.com/support/transitioning-tesla-vision Szczególnie ucieszą się osoby już teraz zawiedzione Tesla Vision :D W początkowej wersji aut bez czujników, nie będzie informacji o bliskich obiektach przy prędkościach do 5 mph 0_o. Ta funkcjonalność...forum.elektrowoz.pl