kristof46

Fachowiec
Kfa, aż strach tam jechać po odbiór…

1szy szok! Auto wjechało na lawecie na twoich oczach. Czy jak to było? Kto te terminy ustawia? Co tam się dzieje ?

2gi szok! A ludzie (=my) i tak kupujemy te auta… bo to (chyba) nie auta są złe, to system myślenia rabotnikov s polszy
Aż strach pomyśleć co się dzieje w serwisie, długość oczekiwania na slot, na naprawę, itp. Na zachodzie jest źle, to u nas w polszy musi być masakra. Tylko d. grzyp z jutuba uśmiechnięty i zadowolony.
Kiedyś udało się wymienić szybę w Tesli 3 po była od ręki dostępna. Jakoś tak wyszło. Teraz ojciec czeka na wymianę uszkodzonego błotnika. Serwis wiedział co zamówić i zamówili jeszcze przed decyzją ubezpieczyciela. Co z tego jak 2 miesiące jak nie dłużej czeka na samą dostawę owego błotnika. Obecnie aut EV w tym Tesli przybywa. Jeśli nie powstaną kolejne serwisy to będzie słabo bo kolejki będą jak na NFZ

Last edited:

zibizz1

Pionier e-mobilności
@Andrzej48 Wszytko super, zawieszenie jest ok tylko opony troche cienkie, ale zimowe sopie kupuiłem 19. Właśnie wymieniłem na letnie 21 i czuć różnice, jest gorzej ale nadal OK. Wkurza mnie że jest za mały. W starym mniejszym Touranie jeździliśmy w 7 osób, w wiekszym Y tylko 4 sie mieszczą, musiałbym foteliki kupować specjalnie jakieś wąskie zeby wcisnac piątkę. Z tego powodu w dalsze trasy nie jeżdże wiec 120/140 rzadko osiagam, ale nie jest głośno.
Z wkurzających rzeczy:
-wycieraczki automatyczne
-otwieranie, telefon czasem długo łapie i stoisz pod autem jak debil
-kamera wymaga czyszczenia częściej (w starym miałem spryskiwacz)

Zamowiłem X w maju bez cennika ale myślałem że sie nie doczekam i miesiąc póżniej zamówiłem Y. Teraz chciałbym szybko wymienić Tourana na pojemnego elektryka ale nie ma na co. X po zastanowieniu jest jednak drogi, nie ma kierunkowskazów i zbyt ekstrawagancki. Wcześcniej żonie sie podobał ale teraz widze że krepowałaby i bałaby się nim jeżdzić. Już tu jeden jest co X wymienia na S z tego powodu:) Z racji tego ze jest nas już 6 to chciałbym elektryczną budę wielkości przynajmniej S-Maxa/Sharana a może Multivana najlepiej od Tesli. Narazie wyczekuje 6+ osobowych wersji ID Buzz czy Kia EV9 ale musi byc z ~300KM i max 5s do 100 żeby było czym jechać

Last edited:

ypl

Pionier e-mobilności
Coś się ruszyło ale nie wiem czy w dobrym kierunku :p
Około godziny temu w apce tesli zniknął mi szacowany termin dostawy, nie mam nic, pusto, nie ma ani miesięcy ani tygodni ...
Jutro podjadę do Ząbek, aczkolwiek pewnie usłyszę, że nic nie wiadomo :ROFLMAO:

Alef

Zadomawiam się
Coś się ruszyło ale nie wiem czy w dobrym kierunku :p
Około godziny temu w apce tesli zniknął mi szacowany termin dostawy, nie mam nic, pusto, nie ma ani miesięcy ani tygodni ...
Jutro podjadę do Ząbek, aczkolwiek pewnie usłyszę, że nic nie wiadomo :ROFLMAO:
Miałem tak samo. Za 1-2 dni komunikat wrócił.

Lupus

Posiadacz elektryka
Kiedyś udało się wymienić szybę w Tesli 3 po była od ręki dostępna. Jakoś tak wyszło. Teraz ojciec czeka na wymianę uszkodzonego błotnika. Serwis wiedział co zamówić i zamówili jeszcze przed decyzją ubezpieczyciela. Co z tego jak 2 miesiące jak nie dłużej czeka na samą dostawę owego błotnika. Obecnie aut EV w tym Tesli przybywa. Jeśli nie powstaną kolejne serwisy to będzie słabo bo kolejki będą jak na NFZ
Aut przybywa, dużo stoi na placu, więc mogliby wymieniać na sprawne :D

mm-tesla

Posiadacz elektryka
U mnie się ruszyło:
1679637330261.png