@Andrzej48 Wszytko super, zawieszenie jest ok tylko opony troche cienkie, ale zimowe sopie kupuiłem 19. Właśnie wymieniłem na letnie 21 i czuć różnice, jest gorzej ale nadal OK. Wkurza mnie że jest za mały. W starym mniejszym Touranie jeździliśmy w 7 osób, w wiekszym Y tylko 4 sie mieszczą, musiałbym foteliki kupować specjalnie jakieś wąskie zeby wcisnac piątkę. Z tego powodu w dalsze trasy nie jeżdże wiec 120/140 rzadko osiagam, ale nie jest głośno.
Z wkurzających rzeczy:
-wycieraczki automatyczne
-otwieranie, telefon czasem długo łapie i stoisz pod autem jak debil
-kamera wymaga czyszczenia częściej (w starym miałem spryskiwacz)
Zamowiłem X w maju bez cennika ale myślałem że sie nie doczekam i miesiąc póżniej zamówiłem Y. Teraz chciałbym szybko wymienić Tourana na pojemnego elektryka ale nie ma na co. X po zastanowieniu jest jednak drogi, nie ma kierunkowskazów i zbyt ekstrawagancki. Wcześcniej żonie sie podobał ale teraz widze że krepowałaby i bałaby się nim jeżdzić. Już tu jeden jest co X wymienia na S z tego powodu

Z racji tego ze jest nas już 6 to chciałbym elektryczną budę wielkości przynajmniej S-Maxa/Sharana a może Multivana najlepiej od Tesli. Narazie wyczekuje 6+ osobowych wersji ID Buzz czy Kia EV9 ale musi byc z ~300KM i max 5s do 100 żeby było czym jechać