Często.Jak często Wasza tesla hamuje na takiej drodze po minięciu samochodu z naprzeciwka?
Ja teraz jechałem taka drogą na AP i żadnego hamowania:Jak często Wasza tesla hamuje na takiej drodze po minięciu samochodu z naprzeciwka?
Moja co 3 - 4 samochody szczególnie ciemne. Nie ma znaczenie czy tempomat czy autopilot.
View attachment 19612
A może to układ ostrzegania przed kolizją z przodu? Jakie masz tam ustawienie?Jak często Wasza tesla hamuje na takiej drodze po minięciu samochodu z naprzeciwka?
Moja co 3 - 4 samochody szczególnie ciemne. Nie ma znaczenie czy tempomat czy autopilot.
View attachment 19612
Bardzo rzadko, ale tylko na zakręcie. Na prostych odcinkach nigdy.Jak często Wasza tesla hamuje na takiej drodze po minięciu samochodu z naprzeciwka?
View attachment 19612
Moja TM3 HL na trasie do Poznań - Gdynia - Poznań zrobiła to dwukrotnie - w tym samym miejscu trasy co ciekawe. I nie wiem, czy to nie przez estakadę, bo to aż dziwne, że akurat w tym miejscu. Dwa razy dodatkowo mocno zahamowała mi jak auto przede mną dość nagle zwolniło, ale wciąż było daleko. Było to zupełnie niepotrzebne i nawet niebezpieczne. Poza tym tempomat adaptacyjny działał doskonale i na autostradzie i na S.Bardzo rzadko, ale tylko na zakręcie. Na prostych odcinkach nigdy.