Aktualizacje PowerUp

vwir

Pionier e-mobilności
Czy u Was też wyłączył automatyczne składanie lusterek po zaktualizowaniu się do 6.3.0? U mnie wczoraj zaktualizował (w casie jazdy) i potem po zatrzymaniu zamykam auto a ono nie złożyło lusterek. Musiałem z powrotem włączyć sobie to w opcjach.

miken

Zadomawiam się
Tak... Ja wróciłem do samochodu który już miał rozłożone lusterka... Stąd wiedziałem, że 6.3.0 jest już na pokładzie... 😉

mind

Zadomawiam się
U mnie po 6.3.0 oprócz wspomnianego problemu z lusterkami, pojawia się sporadycznie problem z czujnikami parkowania - czasami pojawia się wizualizacja czujnika z konturem samochodu ale bez widoku z kamer 360, a czasami dźwięk czujników przypomina sonar, jest bardziej przestrzenny w porównaniu ze zwykłym "pikaniem" :)

vwir

Pionier e-mobilności
A to mi się zdarzało na każdej wersji softu. Bardzo rzadko, dosłownie kilka razy przez ponad 2 lata, ale niezależnie od wersji softu.

wemar

Fachowiec
U mnie też konieczne było ponowne ustawienie składania lusterek.
OD jakiegoś czasu mam też problem z rozmowami w trybie Android Auto. Ponieważ jednak nie rozmawiam za często w aucie i zbiegły się w czasie aktualizacje 6.3.0 i Android Auto, a na dodatek ściągnąłem nową appkę FordPass, to nie wiem, co jest winne tego stanu rzeczy. Zamiast rozmówcy słychać szum i on też to słyszy. Odsłuch audio ze smartfona działa jednak poprawnie.

wemar

Fachowiec
Jeszcze jeden problem odkryłem, dotyczący nawigacji. Po wybraniu celu DOM, nawigacja niby przelicza trasę, ale nie pokazuje jej w podsumowaniu, na małym wyświetlaczu pojawia się podpowiedź skrętu, ale z dystansem 0 m. i nawet po kilku minutach jazdy nawigacja nie przechodzi do normalnego trybu pracy. Po wybraniu tej samej lokalizacji z wpisanego ręcznie adresu lub z listy ulubionych, nawigacja działa normalnie.

wemar

Fachowiec
W końcu serwisowi udało się usunąć problem kontrolki otwartej maski. Okazała się konieczna interwencja serwisu z USA (on-line) i dopiero wtedy wgrano stosowne poprawki. Skutek uboczny - działa mi frunk :D
Piszę "skutek uboczny" bo nie wiem, czy w Job1 frunk został systemowo odblokowany.
Usunięto też problem z nawigacją, nie potrafiąca wyznaczyć drogi gdy cel wybrany jest z opcji "dom" lub "praca".
Natomiast pozostał problem prowadzenia rozmów - zamiast rozmówcy słychać szumy. Problem pojawił się po ostatniej aktualizacji 6.3.0 i dotyczy obsługi niektórych modeli smartfonów w Sync4. Jest przygotowywana aktualizacja i niebawem ma się pojawić.

miken

Zadomawiam się
Nowe aktualizacje na horyzoncie:

Ford Power-Up 24-PU-0102-SVD-FX - Background updates *NEW

Ford Power-Up 6.4.0 - Background updates *NEW - UPDATE SCHEDULE REQ'D (see 2. above)

Powyższe dotyczy MY21 i MY22

Dawid1991

Zadomawiam się
Czyli pewnie nic nie zmienią te aktualizację. Ja czekam na tą, która zmieni te paskudne ikony na ekranie 😄 wiecie może czy czekają nas jakieś aktualizację, które wprowadzą coś naprawdę przydatnego, usprawniające funkcjonowania auta itp.?