Bez ściemy... czyli nasze realne zuzycie kWh...

lookash_c

Pionier e-mobilności
Pierwsze Fear of Range za mną, bo na Podlasiu nie ma zbyt wielu ładowarek, ale udało mi się odnaleźć 11kW ładowarkę, której nie było na Plugshare - od razu dodałem - niech inni mają trochę mniej stresu:)
Z ciekawości - gdzie ta ładowarka?

nolaan

Zadomawiam się
Restauracja Carska w Białowieży, wjazd obok Wieży Ciśnień.
Z tego co zrozumiałem to jest ładowarka na prywatnym terenie restauracji, dlatego wg mnie to "restricted", ja tam zostawiłem samochód na kilka godzin, wróciłem i zjadłem ekipą obiad - dogadałem to wcześniej z obsługą. Jeżeli coś źle rozumuję to daj znać.

nolaan

Zadomawiam się
Moje pytanie padło w kwestii wyliczenia średniej prędkości na takim dystansie. :) Ja ostatnio 21.5kW/100 przy średniej prędkości 108km/h po 218km jazdy.
Z racji tego, że zakończyłem właśnie trasę odwrotną to zebrałem teraz więcej danych:
Czas trwania: 3h30m
Dystans: 219,51km
Śr. prędkość: 74 km/h
Zużycie: 16.4 kWh/100km
Temperatura zew.: 24 C, klima na 22 C.

Norbert

Posiadacz elektryka
Z racji tego, że zakończyłem właśnie trasę odwrotną to zebrałem teraz więcej danych:
Czas trwania: 3h30m
Dystans: 219,51km
Śr. prędkość: 74 km/h
Zużycie: 16.4 kWh/100km
Temperatura zew.: 24 C, klima na 22 C.

Śr. 78.3km/h, 16.6 TMS P100D ;) jeden ludź na pokładzie.

Attachments

• 20210623_071007.jpg
    20210623_071007.jpg
    3,1 MB · Liczba wyświetleń: 49

planzero

Fachowiec
IMG_9981.jpg

tak od wtorku jeździmy, miasto, zakupy, dwa razy obwodnica A8 - testowałem max prędkość :) Pokazał jakieś 162 km/h. Robiłem też kilka razy szalone starty spod świateł. Dziś mikro wyścig z Audi A5 - pierwsze 200m równo, ale potem się skończyłem buahahaha. No trudno, kupiłem małe auto miejsko/rodzinne więc i tak jest ok ;)

planzero

Fachowiec
wczoraj odwiedziny u rodziców w rodzinnym mieście Świdnicy. Polecam bo ładne i bogata historia ;)
Wrocław - Świdnica - Wrocław. Autostrada jakieś ze 20km (120 km/h na ACC do 140 szczytowo, reszta drogi do ok 90 km/h oraz miasto).
Wychodzi, że chyba się nauczyłem bardziej eko bo mniej użyłem :)

IMG_0001.jpg