Bez ściemy... czyli nasze realne zuzycie kWh...

nolaan

Zadomawiam się
Trasa z Wawy na Podlasie. Załadowany bagażami w trybie 2+1. Pogoda 29st, klima na 22st. Kawałek autostrady z tempomatem na 120, a później glównie okolice 80-90 kmh. Pierwsze Fear of Range za mną, bo na Podlasiu nie ma zbyt wielu ładowarek, ale udało mi się odnaleźć 11kW ładowarkę, której nie było na Plugshare - od razu dodałem - niech inni mają trochę mniej stresu:)

Attachments

• IMG_0294.jpeg
    IMG_0294.jpeg
    79,1 KB · Liczba wyświetleń: 61

krzyss

Pionier e-mobilności
Trasa z Wawy na Podlasie. Załadowany bagażami w trybie 2+1. Pogoda 29st, klima na 22st. Kawałek autostrady z tempomatem na 120, a później glównie okolice 80-90 kmh. Pierwsze Fear of Range za mną, bo na Podlasiu nie ma zbyt wielu ładowarek, ale udało mi się odnaleźć 11kW ładowarkę, której nie było na Plugshare - od razu dodałem - niech inni mają trochę mniej stresu:)
Ja musze cos z moja prawa noga zrobic… u mnie ciagle sporo wiekeze zuzycie :)

Norbert

Posiadacz elektryka
A jaki czas przebycia tego dystansu?

krzyss

Pionier e-mobilności
Niee… Tak dobrze to nie- startowałem z Warszawy z 91%, w Łodzi lądowanie 50-98% 40 minut, we Wrocławiu 16%
Ufff :) bo juz myslalem ze vw taki zajebiaszczy ;)

Norbert

Posiadacz elektryka
Nie chce sklamac bo po drodze jeszcze robilem stopy z dzieckiem ale ok 3h, ostatnie 1/3 trasy to raczej spokojniejsze drogi. Sprobuje byc bardziej precyzyjny nastepnym razem 🤞
Moje pytanie padło w kwestii wyliczenia średniej prędkości na takim dystansie. :) Ja ostatnio 21.5kW/100 przy średniej prędkości 108km/h po 218km jazdy.