Pierwsze dostawy do Europy samochodów BYD będą w marcu kolejne w maju.
W Polsce sprzedaż ruszyła dopiero od listopada 2024r. więc w tym roku będzie pierwszym pełnym rokiem rozruchowym.
Pomimo wprowadzenia ceł na import chińskich pojazdów elektrycznych do Europy, BYD konsekwentnie realizuje swoją strategię globalnej ekspansji. Producent
motoryzacja.interia.pl
@zielony: opiszesz jak Ci się jeździ S7 Excellence? Zalety i wady, których nie widziałeś podczas jazdy testowych?
Mam już ofertę i w zasadzie jesteśmy zdecydowani z żoną. Jeździliśmy, macaliśmy wszerz i wzdłuż. Byliśmy u każdego większego i mniejszego dealera, ale tylko BYD nas urzekł tak, że czujemy sie w nim ideolo. Jakby to było auto idealne pod nas.
Tylko teściowie odradzają, bo "chińczyk", "elektryk", "jak ty do tego części znajdziesz", "ta bateria pewno szybko przestanie działać", "technologia się zmienia za szybko, nie ma po co kupować teraz elektryka".
Dla mnie to takie troche dumanie jak przy kupowaniu GPU do komputera lub smartfonów - co chwila wychodzi lepszy model i nie ma, co czekać. Dumając i czekając na "lepszy" mode, to nigdy się na nic nie zdecydujesz, bo za każdym rogiem czycha nowsza technologia (czyt. weź, dobry człowieku, napisz mi, że te obawy są wyssane z palca)

Dzięki z góry za pomoc.
Kalkulowałem nawet prawdopdoobną degradację baterii (ponoć 25% po 3 tys. cykli). My byśmy jeździli 20,000 rocznie i "ładowali" max. 2 tygodniowo, zapewne bardziej 1 raz. Szybko rachując... to 29 lat jazdy.