Nie doczytałem dokładnie.W tych nie pomogę - ciężko przez te kraje jechać z Polski do Włoch/Francji![]()
Miałem na myśli południe EU.
Może ktoś inny?
Nie doczytałem dokładnie.W tych nie pomogę - ciężko przez te kraje jechać z Polski do Włoch/Francji![]()
Problem jest taki ze jezeli chodzi i Albanie i Macedonie, to tam jest generalnie problem z ladowarkamiNie doczytałem dokładnie.
Miałem na myśli południe EU.
Może ktoś inny?
A jaką opcję KiA charge wybrałeś? Prawidłowo rozumiem że Ionity 3.51 w każdej z opcji?Problem jest taki ze jezeli chodzi i Albanie i Macedonie, to tam jest generalnie problem z ladowarkami
Jezeli chodzi o inne kraje to polecam
I tu masz dobre pokrycie w Chorwacji i akceptowalne w Grecjii.
- Aplikację Nexity: Teoretycznie daje dostęp do wielu sieci ładowarek. A od strony praktycznej: ma ktoś doświadczenie ze to dziala poza Polską?
- GreenWay (karta, aplikacja) : Podobnie jak Nexity: Teoretycznie dostęp do ładowarek w roamingu, ale czy to działa?
- KiaCharge (karta, aplikacja), i tu uwaga, zarejestrowaną na Teslę, też z dostępem do ładowarek w roamingu
Taryfa Easy. I tak, Ionity 3,51. Ale KiaCharge wystawia jedna fakture na miesiac, nawet jak ladowane za granica, If you know what I mean...A jaką opcję KiA charge wybrałeś? Prawidłowo rozumiem że Ionity 3.51 w każdej z opcji?
Trasa wiedzie przez Niemcy, Austrię i do Włoch. Chciałem w drodze zahaczyć o Sinsheim, obejrzeć Concorde'a.Nie ma sprawy. Jakie kraje Cię interesują? Tylko Włochy?
Wiem, przejazdem się zatrzymałem lata temu w drodze do NiceiBTW - BARDZO polecam Lago di Garda. Może i nie popływasz (woda nie należy do najcieplejszych), ale widoki są piękne.
W moim przekonaniu swobodna dyskusja może i powinna nawet mieć miejsce u cioci na urodzinach lub przy kuflu piwa w knajpie. Forum przede wszystkim jest miejscem uporządkowanej dyskusji, stąd układa się je w wątki i tematy. Swobodna dyskusja może toczyć się na forum... w odpowiednich wątkach.Myślałem , że po to głównie jest forum. Pytasz i dostajesz feedback.
No cóż... przyjdzie przywyknąć jak rzekł Kazimierz Pawlak powracając do kraju ojców z amerykańskich wojaży.Da się w moim przekonaniu. Ale... co ja tam wiem. Nie jestem moderatorem to się nie znam.
Apka Nexity kiedys w akcie desperacji udalo mi sie odpalic ladowarke w Niemczech.Problem jest taki ze jezeli chodzi i Albanie i Macedonie, to tam jest generalnie problem z ladowarkami
Jezeli chodzi o inne kraje to polecam
I tu masz dobre pokrycie w Chorwacji i akceptowalne w Grecjii.
- Aplikację Nexity: Teoretycznie daje dostęp do wielu sieci ładowarek. A od strony praktycznej: ma ktoś doświadczenie ze to dziala poza Polską?
- GreenWay (karta, aplikacja) : Podobnie jak Nexity: Teoretycznie dostęp do ładowarek w roamingu, ale czy to działa?
- KiaCharge (karta, aplikacja), i tu uwaga, zarejestrowaną na Teslę, też z dostępem do ładowarek w roamingu
Z tych krajów pomogę tylko we Włoszech. Generalnie najgorsze z państw, w których się ładowałem. Praktycznie żadna ładowarka nie była przy autostradzie, tylko trzeba było z niej zjeżdżać. A jako iż we Włoszech są bramki tak jak i u nas, to trzeba za to zapłacić. Raz zdarzyło mi się, że ładowarki nie byłem w stanie uruchomić z aplikacji i w końcu zrezygnowałem i pojechałem na inną, która poszła bez żadnych problemów. O tej nie mogłem odpalić: https://www.plugshare.com/location/132674Trasa wiedzie przez Niemcy, Austrię i do Włoch. Chciałem w drodze zahaczyć o Sinsheim, obejrzeć Concorde'a.
Wiem, przejazdem się zatrzymałem lata temu w drodze do NiceiCudowne miejsce, i ponoć świetne na windsurfing.
No i nowa ciekawostka.Taryfa Easy. I tak, Ionity 3,51. Ale KiaCharge wystawia jedna fakture na miesiac, nawet jak ladowane za granica, If you know what I mean...
View attachment 738