Dla tych co odbierają TM3 (i nie tylko) - checklista

danielm

Pionier e-mobilności
Pewnie tak natomiast nie zgodzę się że stwierdzeniem że nikt nie wiedział kilka miesięcy temu ile samochodów jest do Polski zamówionych. Jak czytam to forum to większość osób zamawiało swoją Teslę co najmniej w Grudniu lub wcześniej. Wszystko jest kwestia organizacji.
no ale jak byś to zorganizował? cały świat ma kwartalne sraczki bo to firma notowana na giełdzie więc kwartalne wyniki musi przedstawiać. rekrutacja trwa od ponad roku więc to też nie jest tak że mogli zatrudnić więcej ludzi których za chwilę zwolnią. po prostu trzeba to przeżyć albo... kupić auto innej firmy która jest idealna, nie ma żadnych problemów i ogólnie zbawia świat.

Lsk

Zadomawiam się
no ale jak byś to zorganizował? cały świat ma kwartalne sraczki bo to firma notowana na giełdzie więc kwartalne wyniki musi przedstawiać. rekrutacja trwa od ponad roku więc to też nie jest tak że mogli zatrudnić więcej ludzi których za chwilę zwolnią. po prostu trzeba to przeżyć albo... kupić auto innej firmy która jest idealna, nie ma żadnych problemów i ogólnie zbawia świat.
Ja nie jestem od organizowania procesów dostawy Tesli. Są znacznie lepsi ludzie w tym temacie ode mnie. Co do rekrutacji to i owszem trwa ale tez wiem ze kilka osób pożegnało się z praca w Salonie Tesli W-wa. Oczywiście że mogli zatrudnić więcej osób, myślę że na Politechnice znalazło by się z 10 osób chętnych na umowę zlecenie na 1 miesiąc. A z tego co słyszę to większość z tych studentów i tak miało by większą wiedzę o Tesli niż niektórzy pracownicy salonu.

krzyss

Pionier e-mobilności
To prosta robota jest... mogli spokojnie wziac 10 osob na umowe na 3 miesiace, ogarneli by całość a potem by nie przedluzyli umów. Dali dupy na całej linii, ja nie znajduje wytłumaczeń. A gadanie ze to dwa kwartały się zeszły itp.... oni WIDZĄ to w systemie ze bedzie masa aut. Ktos kto mial tym zarządzać nie ogarnia i tyle. Dyrektor do zwolnienia, i już.

Bronek

Pionier e-mobilności
Panowie, skoro ludzie biorą Tesle jak nieumyte ziemniaki renciści w Biedronce, to po co cokolwiek robić?
Interes po amerykańsku oznacza, że liczy się każdy Dolar.
Zresztą gdybym to ja był tym Dyrektorem, to taki system jest prawie optymalny- . mam alibi dla wszystkich - swoich szefów i klientów : " Mało ludzi, duży ruch, małe koszty- to wybaczcie niedociągnięcia i pośpiech" A w takich partyzanckich warunkach - nawet szybciej to idzie.

Łukasz Bigo

Pionier e-mobilności
Członek redakcji
Wątek. Proszą o plik. Żeby obejrzeć plik należy się zarejestrować na forum. Nie każdy ma na to ochotę...chciałem wrzucić PDF, ale spoko.

Nie wiedziałem, że takie jest domyślne ustawienie. Też mnie to zawsze irytowało. Sprawdzę, gdzie to się zmienia i dam możliwość pobierania plików również osobom niezarejestrowanym. :)

krzyss

Pionier e-mobilności
Podjechalem dzis bo mialem po drodze do serwisu tesli jeszcze tego w starym miejscu w Warszawie. I pytam bo mi majta sie wezyk od wycieraczek i minimalnie krzywo mam klape z tylu... popatrzyli, 15minut i wolaja. GOTOWE !
No powiem ze podoba mi sie :)

Łukasz Bigo

Pionier e-mobilności
Członek redakcji
a tak nieśmiało... może czytanie forum też bez rejestracji? tylko komentowanie z :)

Czytanie forum nie wymaga rejestracji, jest może jeden zamknięty wątek – sprawdziłem przed chwilą w trybie incognito przeglądarki. Nawet komentowanie w niektórych wątkach nie wymaga rejestracji.

Jeśli widzi Pan, że gdzieś jest potrzebna rejestracja do _czytania_, bardzo proszę o sygnał. To jest błąd.

Ps. A z tymi załącznikami to jednak nie jest taka prosta sprawa :/ Chyba zrobione :)

Last edited by a moderator:

boober

Nowy na Forum
Dzisiaj odebrana o 17:30 - dostałem całe 30 minut z autem (bo zamykali), ale wszystko było idealnie, naprawdę nie mam się do czego przyczepić. Auto miało 20km przejechane, umyte, wszystko poszło gładko i sprawnie. Pozdrowienia z Luksemburga.

T35LA

Zadomawiam się
Czy mieliście do czynienia z dokumentem "oświadczenia o nabyciu wewnątrzwspólnotowym" przy rejestracji T3 ?
Leasing zarejestrował samochód na miękki dowód, ale wydział komunikacji prosi o ww. dokument.
Dostaliście taki? Do leasingu poszły:

- EC Certificate Of Confirmity
- Oświadczenie o danych i informacjach o pojeździe
- Zaświadczenie od Naczelnika US o zwolnieniu z akcyzy
- Karta pojazdu
- Oświadczenie o zabezpieczeniach (do ubezpieczenia).