Dostawy Y Juniper - 2025

Michał spod Krakowa

Pionier e-mobilności
sam nie przyśpiesza po zwiększeniu ograniczenia.
Sam przyspiesza po zdjęciu ograniczenia maksymalnie do wcześniej zadanej prędkości.
Czyli włączasz AP przy 95kmh -> będzie jechał w zakresie prędkości 0-95
Chyba, że regulujesz prędkość rolką lub tym-co-dziś-jest-zamiast-manetki, wtedy nadpisujesz ustawienia "startowe"*
Już miesiąc temu zamówiłem S3XY Buttonsy z commanderem, więc skorzystam z ich funkcji do dezaktywowania AP przy zbliżeniu się do prędkości 150km/h.
Ta funkcja jest trochę podstępna.
AP deaktywuje się bez dźwięku, więc samochód nagle przestaje trzymać się pasa, ale możesz się przez chwilę nie zorientować. Ja to wyłączyłem po tym, jak prawie zjechałem ze swojego pasa. Już wolę strajki.*

*u mnie na HW3

Last edited:

TomekK

Zadomawiam się
Jak wcześniej auto jest gotowe niż zaplanowana wizyta odbioru to dzwonią / informują w aplikacji czy skąd wiesz o tym, że auto jest wcześniej?
Zadzwonili, tak byłem z nimi dogadany, że jak dojedzie to się ze mną skontaktują.

Dojechała zgodnie z planem (podlinkowany tutaj wcześniej skrypt pokazywał od ok. tygodnia: ETA to Delivery Center: 2025-03-11T00:00:00), ale wcześniej dali sobie dzień zapasu i byłem pierwotnie umówiony na czwartek.

TomekK

Zadomawiam się
żeby sprawdzić w ETA to Delivery Center to trzeba mieć już VIN?
"ETA to Delivery Center" to szacowany czas przybycia do centrum dostawy (czyli salonu).
Tamten skrypt wymaga zalogowania się na swoje konto Tesli, więc nie podajesz tam VIN, ale po uruchomieniu pokazuje właśnie m.in. VIN przypisany do Twojego konta i szczegóły dostawy. U mnie przykładowo zwraca (zanonimizowałem numer zamówienia i VIN):

Code:
Order ID: RN123XXXXXX | Status: BOOKED | Model: my | VIN: XP7YXXXXXXXXXXXXX
Reservation Date: 2025-02-21T17:12:37.726105
Delivery Window: Mar 2025
Vehicle Odometer: 4.425696 KM
Vehicle Routing Location: 15513
ETA to Delivery Center: 2025-03-11T00:00:00
Delivery Appointment: Wednesday 12 March at 10:30

Tesla Center Warszawa
334 Radzymińska
Ząbki, MAZOWIECKIE 05-091

Krk

Posiadacz elektryka
co z tym ściągniętym plikiem (Script datos tesla.ipynb) trzeba zrobić?
laik uruchomi ten skrypt czy trzeba być informatykiem?
z tej instrukcji Temboa to nic nie rozumiem

umcus

Pionier e-mobilności
Nie ściąga się pliku, tylko otwiera w Google Colabolatory. Potem "środowisko wykonawcze" > "uruchom wszystko". Klikasz "uruchom mimo to". Jak się odpali, to klikasz na link, który jest po "Opening browser for authentication:". Jeśli nie jesteś zalogowany, to musisz się zalogować. Rezultatem jest strona z "Page Not Found". Kopiujesz to co masz w polu adresu i wklejasz w puste okienko przy "Please enter the redirected URL after authentication:" i naciskasz enter. Potem musisz wpisać "y" i enter i jeszcze raz "y" i enter.

TomekK

Zadomawiam się
Dziękuję @umcus , jutro popróbuję.
Chociaż może nie trzeba będzie bo właśnie na osłodę po przegranej Liverpoolu przyszła ewiadomosc od Tesli z fakturą i VINem 😀
Data dostawy 19.03 to jest odbiór czy dopiero do salonu dotrze?
Data dostawy na fakturze raczej nie jest wiarygodna. Planowaną datę dostarczenia do salonu zwrócić powinien ten skrypt a odebrać będziesz mógł w kolejnych dniach.