EV3 podstawowa wersja - pierwsze wrażenia z użytkowania

Ev3

Pionier e-mobilności
Obstawiam, że Kia charge pójdzie drogą bmw charging tylko z opóźnieniem. Tam też było kombinowanie z Ionity, choć obie marki są udziałowcami. Ionity w bmw jest po 1,6 zł,
Już im to sugerowałem z rok temu, gdy ich oferta stała sie totalnie nieużywalna, a inni zaczęli wprowadzać obniżki (w tym Ionity).
Bez reakcji, nadal bez sensu drogo.

lookash_c

Pionier e-mobilności
Obstawiam, że Kia charge pójdzie drogą bmw charging tylko z opóźnieniem. Tam też było kombinowanie z Ionity, choć obie marki są udziałowcami. Ionity w bmw jest po 1,6 zł, natomiast zamiast sztywnych cen innych sieci wrzucili rabat 30%. 20 zł za pakiet bmw, 28 Ionity. Greenway mógłby być po 1,5 i byłoby już zupełnie dobrze
Oni raczej idą w przeciwnym kierunku. Kilka lat temu był bardzo sensowny abonament, w którym stawka za ładowanie (DC i AC osobno) była stała, działało to w większości dostępnych punktów. I się skończyło -podnieśli ceny i zróżnicowali stawki zależnie od operatora.

boa

Pionier e-mobilności
Oni raczej idą w przeciwnym kierunku. Kilka lat temu był bardzo sensowny abonament, w którym stawka za ładowanie (DC i AC osobno) była stała, działało to w większości dostępnych punktów. I się skończyło -podnieśli ceny i zróżnicowali stawki zależnie od operatora.
Wiecie jak się tłumaczą? Dla mnie porażka. Że to jest balans między utrzymaniem sieci a atrakcyjną ofertą hahaha Dobrze że można ich olać i kupić sobie samemu Ionity czy Greenwaya i placic dużo mniej. Szkoda tylko wygodnego miesięcznego rozliczania poprzez takie usługi

solik

Pionier e-mobilności
A rozliczenie z Kia Charge przychodzi na biezaco czy raz w miesiacu? Ladowalem sie ale nie mam faktury, w historii widac sesje (i cena wychodzi jak z appki - prawie 70gr taniej niz w oficjalnej appce Polenergii)

solik

Pionier e-mobilności
Nie wiem, pewnie w pakiecie na pierwszy rok gratis lub bedzir wymagal hotspotu WiFi ktory sie pojawia rowniez w tym update

Aktualizacja nadal sie robi..

solik

Pionier e-mobilności
U mnie nadal, chyba bedzie 3 dni leciec. Fajnie, ze inni poza Tesla maja OTA, tylko co to za OTA..