EV3 podstawowa wersja - pierwsze wrażenia z użytkowania

PabloPN

Posiadacz elektryka
To jeszcze bonusowe pytanie - wiesz ile kosztuje wymiana niskoprzewodzącego płynu chłodniczego? Kojarzę że swego czasu koszt był znaczący a robi się to podczas każdego przeglądu czyli co 2 lata.
Tego niestety nie wiem... ale to nie jest tak ze ten plyn po 2 latach wymienialo sie w starszych samochodach? W satrym Soulu i w starszej wersji e-niro...

solik

Pionier e-mobilności
Czy Kia Charge ma sens w PL? Regularnie korzystam w sumie tylko z z Polenergia i Elocity

Ewentualnie moglbym z AC GreenWay

boa

Posiadacz elektryka
Czy Kia Charge ma sens w PL? Regularnie korzystam w sumie tylko z z Polenergia i Elocity

Ewentualnie moglbym z AC GreenWay
W PL największy sens ma chyba BMW charging :) ale Kia jest też akcjonariuszem Ionity, więc można założyć, że tu też będzie 1,6/kwh

solik

Pionier e-mobilności
To byłaby najdroższa istniejąca opcja ładowania.

ja nie pisze o sensie publicznych ladowarek i uzywaniu ich na codzien, ten podstawowy wariant widze ze ma -15% od ceny regularnej na danej stacji a miesieczna oplata to 22 zl

obecnie nie mam wlasnego punktu ladowania wiec bazuje na publicznych stacjach, na elocity AC to 1.85 zl wiec niby z karta KIA to -15% by bylo

Ev3

Pionier e-mobilności
ja nie pisze o sensie publicznych ladowarek i uzywaniu ich na codzien, ten podstawowy wariant widze ze ma -15% od ceny regularnej na danej stacji a miesieczna oplata to 22 zl

Ale o czym piszesz konkretnie?
Jakaś opcja dodatkowa w Kia Charge doszła, czy o co chodzi?

lookash_c

Pionier e-mobilności

obecnie nie mam wlasnego punktu ladowania wiec bazuje na publicznych stacjach, na elocity AC to 1.85 zl wiec niby z karta KIA to -15% by bylo
"15% zniżki w stosunku do taryfy Kia Charge Easy" - a stawki w taryfie Easy to zwykle wcale nie są normalne stawki operatorów.
Choć widzę, że PowerDot ma ceny w KiaCharge lepsze niż "na słupku" (2,51 DC, 1,99 AC).

solik

Pionier e-mobilności
ja znalazlem stacje Polenergii ktora z kia charge ma stawke 1.76 a oficjalna cena to 2.50, pewnie blad ale dziala xD

Ev3

Pionier e-mobilności
"15% zniżki w stosunku do taryfy Kia Charge Easy"
Aaa o to chodzi.
- a stawki w taryfie Easy to zwykle wcale nie są normalne stawki operatorów.
Dokładnie.
Nadal jest bardzo drogo.
Plus extra opłata za sesję w którymś przypadku.

Szczyt bezczelności do ich stawka za ich pakiet Ionity.
Mimo że abo płacisz, to nie masz cen z pakietu Ionity, branego wprost od nich.

boa

Posiadacz elektryka
Aaa o to chodzi.

Dokładnie.
Nadal jest bardzo drogo.
Plus extra opłata za sesję w którymś przypadku.

Szczyt bezczelności do ich stawka za ich pakiet Ionity.
Mimo że abo płacisz, to nie masz cen z pakietu Ionity, branego wprost od nich.
Obstawiam, że Kia charge pójdzie drogą bmw charging tylko z opóźnieniem. Tam też było kombinowanie z Ionity, choć obie marki są udziałowcami. Ionity w bmw jest po 1,6 zł, natomiast zamiast sztywnych cen innych sieci wrzucili rabat 30%. 20 zł za pakiet bmw, 28 Ionity. Greenway mógłby być po 1,5 i byłoby już zupełnie dobrze