Ford Explorer

robik130

Zadomawiam się
Wczoraj podpisałem dokumenty dla Explorera w wersji RWD w cenie 933,57 z kolorem Frozen White. Standardowy metalik blue jest tańszy i chyba już niedostępny (859,77), a ja wolałem biały kolor.
Odbiór w DFS MOTORS Świdnica 31/05/2025r.
Chciałem tak późny termin, bo jeżdżę jeszcze innym autem, którego zwrot mam w czerwcu i moje prośby zostały wysłuchane.
Szukam solidnej ładowarki mobilnej 3F/11KW w rozsądnej cenie.
Co myślicie o K.H.O.N.S lub ZENCAR?
Znajomy polecał mi Green Cell Habu, ale to jednak poza moim budżetem.

Attachments

• 2.jpg
    2.jpg
    127,5 KB · Liczba wyświetleń: 80
  • 1.jpg
    1.jpg
    124,3 KB · Liczba wyświetleń: 80

Rozwrot

Fachowiec
Znajomy polecał mi Green Cell Habu, ale to jednak poza moim budżetem.
Teraz każdy poleca to Green Cell Habu, bo maja b. dobry marketing. Moim zdaniem jest za droga.
Jeżeli mobilna to każda, aby miała manualną regulację natężenia prądu, wtedy możesz odpowiednimi przejściówkami ładować auto wszędzie. Zobacz np Platinet.
Wszystko zależy czego oczekujesz.

Last edited:

solik

Pionier e-mobilności
Teraz każdy poleca to Green Cell Habu, bo maja b. dobry marketing. Moim zdaniem jest za droga.
Jeżeli mobilna to każda, aby miała manualną regulację natężenia prądu, wtedy możesz odpowiednimi przejściówkami ładować auto wszędzie. Zobacz np Platinet.
Wszystko zależy czego oczekujesz.

Habu SE dodaja do KIA teraz, brak cegly jest bardzo wygodny, wersja SE wydaje sie konkurencyjna cenowo

rogeer

Zadomawiam się
Habu SE dodaja do KIA teraz, brak cegly jest bardzo wygodny, wersja SE wydaje sie konkurencyjna cenowo
Wersja SE jest tylko dostępna u dealerów. Jak Twój dealer akurat nie współpracuje z GreenCell to nie kupisz w sklepie. Wtedy tylko ta droższa wersja z LTE.

Rozwrot

Fachowiec
Wszystko zależy od potrzeb i miejsca ładowania. Ja mam 3F w garażu w bloku i dla mnie mobilna ładowarka jest średnim pomysłem, bo ktoś może ją ukraść i jest nieporęczna.
Dlatego kupiłem wallboxa z gniazdem type 2 przykręconego do ściany z dostępem na kartę RFID, a kabel zwijam do bagażnika.

robik130

Zadomawiam się
Mam możliwość ładowania w domowym garażu mocą11KW i w firmie tak samo, więc jedna mobilna załatwi sprawę.
Ok dziękuję i rozejrzę się.

p0li

Pionier e-mobilności
Mam możliwość ładowania w domowym garażu mocą11KW i w firmie tak samo, więc jedna mobilna załatwi sprawę.
Ok dziękuję i rozejrzę się.
khons albo universal charger/juice booster