Funkcja Asystent kierowania (Beta) nie bedzie dzialac - reset

Auck

Zadomawiam się
Zdazylo mi sie podczas uzywania autopilota spoznic z delikatnym przekreceniem kierownicy. No i zaden problem, ze nie dzialal do konca jazdy (aktywny tempomat dziala nadal). Robiac update zauwazylem notke z Funkcji autopilota:
"Autopilot zostal wylaczony 2 razy z powodu niewlasciwego uzycia. Funkcja Asystent kierowania (Beta) nie bedzie dzialac
jesli Autopilot zostanie wylaczony 5 razy."

Jak mozna zresetowac ten licznik "niewlasciwego uzycia"?

Pepek

Posiadacz elektryka
Zdazylo mi sie podczas uzywania autopilota spoznic z delikatnym przekreceniem kierownicy. No i zaden problem, ze nie dzialal do konca jazdy (aktywny tempomat dziala nadal). Robiac update zauwazylem notke z Funkcji autopilota:
"Autopilot zostal wylaczony 2 razy z powodu niewlasciwego uzycia. Funkcja Asystent kierowania (Beta) nie bedzie dzialac
jesli Autopilot zostanie wylaczony 5 razy."

Jak mozna zresetowac ten licznik "niewlasciwego uzycia"?
Nie można, musisz odczekać odpowiedni czas od tych wyłączeń, a przestaną być zliczane.

Pepek

Posiadacz elektryka
A to jest dobre pytanie. :) Oficjalnego info (chyba nadal) nie ma. Nieoficjalne informacje mówiły na logikę o ~tygodniu (skoro po 5 wyłączeniu jest blokada AP na ~tydzień, to tutaj też ~tydzień miałby sens), ale nie wiem czy ktoś to w końcu potwierdzał. Sprawdzisz i dasz nam znać. ;)

zibizz1

Pionier e-mobilności
Ja nadal nie widziałem jakiejkolwiek informacji o tym aby sie resetowały przed osiagnieciem 5 i odbyciem kary. ja ktylko wszedłupodate w grudniu to złapałem 1 i boje sie złapać 2

Pepek

Posiadacz elektryka
Ja nadal nie widziałem jakiejkolwiek informacji o tym aby sie resetowały przed osiagnieciem 5 i odbyciem kary. ja ktylko wszedłupodate w grudniu to złapałem 1 i boje sie złapać 2
Czyli jednak te przewidywania, że będą znikać po jakimś czasie były błędne? Od tego grudnia dalej masz ten 1 liczony, tak? Jeśli tak, to @Auck pozostaje złapać resztę, odbyć karę braku AP (najlepiej, gdy nie będzie żadnych tras w planach na ~1 tydzień) i to zresetuje na pewno.

zibizz1

Pionier e-mobilności
Nie wiem ile mam obecnie. Informacja o tym ile masz wyświetla się jak wsiadasz do samochodu gdy w poprzedniej jeździe złapałeś ostrzeżenie. Wiec jak mi sie ponownie przydarzy to sprawdzę czy bedzie 1 czy 2. Już chyba z miesiąc temu złapałem pierwsze

Pepek

Posiadacz elektryka
Nie wiem ile mam obecnie. Informacja o tym ile masz wyświetla się jak wsiadasz do samochodu gdy w poprzedniej jeździe złapałeś ostrzeżenie. Wiec jak mi sie ponownie przydarzy to sprawdzę czy bedzie 1 czy 2. Już chyba z miesiąc temu złapałem pierwsze
A nie ma tej informacji w ustawieniach, tam gdzie jest przełącznik włączania AP w aucie? Z tego co kojarzę tam jest informacja o tym, że po 5 razach cię zablokują i tam też powinno być info ile już masz ich złapanych.