Holiday Update - spekukacje

ELuk

Pionier e-mobilności
Tak to niestety działa od którejś aktualizacji, która miała dostosować AP do przepisów EU.
Jak w trakcie takiego manewru przejmujesz jazdę i przełamujesz AP to i tak się wyłącza, ale bez bana.
Skoro koncernom „tradycyjnym” trudno jest konkurować z Tesla zespołem napędowym, to łapią się innych sposobów.
AP jest takim podatnym miejscem, bo można wymogi dowolnie definiować w celu blokowania konkurencyjności firmy Muska.

Dla mnie rozwiązaniem byłoby, gdyby AP się czasowo dezaktywował w momencie wciskania przyspieszenia (i tak w takich sytuacjach trzymam kierownicę i jestem skupiony na drodze), a ponownie się uruchamiał po powrocie do prędkości wcześniej ustawionej, nie byłoby potrzeby bana, a ludzie jeździliby świadomiej.

Last edited:

Gandalf

Pionier e-mobilności
To idiotyzm jakiś, jak potrzebuję przez chwilę pojechać szybciej, żeby sprawnie minąć wolniejsze auta i nie blokować pasa szybszym za mną, to muszę wyłączyć AP ?
Można sprawnie mijać wolniejsze auta używając do tego maksymalnej dozwolonej prędkości :) Sprawni inaczej, którzy jadą szybciej i chcieli by Cię popędzać podczas tego manewru zasługują na ostracyzm społeczny (eufemizm oznaczający publiczną chłostę ;-) )

pmlody

Pionier e-mobilności
Czy ktos widział na swojej nawigacji po upgrade te znaki stopu, radary lub jakiekolwiek inne ikony z aktualizacji ?
Tak, fotoradary są.