Zbigniew Gotkiewicz
Fachowiec
A w Turcji na szybkiej ładowarce 1kWh kosztuje 1,2 zł w sieci TrugoTak. To GigaCharger. Zadziwia mnie prosta obsługa tej aplikacji. Z rejestracją nie było problemu. Apka jest po angielsku.
A w Turcji na szybkiej ładowarce 1kWh kosztuje 1,2 zł w sieci TrugoTak. To GigaCharger. Zadziwia mnie prosta obsługa tej aplikacji. Z rejestracją nie było problemu. Apka jest po angielsku.
Za to w Turcji na wolnej ładowarce płaci się jakoś 0,8 zł a na szybkiej 1,2 zł. Poza tym zauważyłem, że przestało działać rozpoznawanie znaków oraz samoczynne dostosowywanie prędkości auta do ostrych zakrętów. Znaczy się auto samoczynnie zwalnia w ostrych zakrętach gdy jadę na tempomacie, ale robi to w trybie panicznym już w zakręcie a nie wcześniej, przed zakrętem.Tak. To GigaCharger. Zadziwia mnie prosta obsługa tej aplikacji. Z rejestracją nie było problemu. Apka jest po angielsku.
Zaglądałem dziś pod podłogę Id.Buzza i elektrycznego Forda Customa.Nowe Ducato ma baterie 110kWh, ale ma 6 metrow dlugosci, nie zmiesci mi sie na podjezdzie - poza tym moj obecny kamper ma 5.4m i szczerze powiedziawszy wolabym raczej cos odrobine krotszego niz dluzszego. Inna opcja jest tez nowy Master (87kWH), oficjalny zasieg 460km, moze z 350km da rade wyciagnac. W obydwu vanach mozna stanac, i kto wie czy nie bede sie w przyszlym roku rozgladal za jakims Masterem...