Dlatego nikt nie zakłada 11 kW tylko do 11kW co także uczyniłem, dzięki takiemu zabiegowi to zwykła czynność zarząduŚwietny poradnik!
Szkoda, że nie jest zbyt rozpowszechniony. Powinien wisieć na każdym płocie(to nie jest sarkazm)
Z tym że dla najpopularniejszej ładowarki 11.0 kW wg tego opracowania (str. 8) wymagane jest przegłosowanie Uchwały właścicieli, a w praktyce jeszcze łapie się w decyzji zwykłego zarządu (bez głosowania uchwały).
Jakbym rok temu znalazł to w Googlach i potraktował jako przewodnik,
zamiast spozycjonowanych materiałów propagandowych i "porad" znanej firmy "instalacyjnej" (ale bez uprawnień i PKD) która obiecywała "wszystkim się zająć kompleksowo",
a na koniec okazała się oszustem z kilkoma procesami w sądzie (mają tu swój oddzielny wątek),
może uniknąłbym paru błędów i komplikacji
A już na pewno nie musiałbym w Wordzie pisać wniosku do Wspólnoty od zera![]()
w DE od 2024 wprowadzili wymóg aby nowe punkty ladowania posiadały możliwość przez operatora sieci zredukowania mocy ładowania.To są wymagania wynikające z ustawy o elektromobilności. Nowe obiekty posiadające miejsca postojowe muszą je spełniać. Można nie dostać pozwolenia na budowę, gdy się ich nie spełni.
Wsp. nie jest x1,0. Dla garaży uwzględnia się współczynnik x 0,5. Czyli 100 miejsc to 185kW, zamiast 370kW. I teraz masz te 185kW i 20 osób poprosiło o "mniej niż 11kW" i wszystkie ładują w drugiej strefie w nocy. O 23 "strzelają korki".Bo to jednak bite kilka godzin ładowania, a nie jak w mieszkaniach, gdzie np. cykl pralki/zmywarki składa się z fazy podgrzewania wody, a potem w sumie tylko mieli.
W istniejących budynkach - gdy piszący ekspertyzę policzy to wszystko, to może się okazać, że 3,7kW to maks co może być - i nie ma co się dziwić ekspertyzom "moc w hali dla ładowarek: 15kW". Niestety, budynki mogą wymagać zwiększenia mocy/nowych przyłączy aby zasilić większą ilość ładowarek w garażach.
U mnie napisali o tym bardzo lakonicznie:Czy w garażu podziemnym po ekspertyzie WallBox musi jakieś konkretne standardy spełniać? Czy Ipengen z Ali będzie okej? Nie zależy mi na żadnych smart funkcjach - po prostu chcę podłączyć kabel, zautoryzowac RFID i w aplikacji Tesla już sobie ustawie kiedy ma rozpocząć i zakończyć.
Mam prośbę do Was którzy przeszli już ten proces do końca.Widzę że dużo osób wymyśla koło na nowo.
Chciałem tylko podać link do bardzo dobrego przewodnika PSPA - jaka jest procedura montażu punktu ładowania w budynkach wielorodzinnych w zależności od struktury własnościowej. Na końcu znajdziecie nawet wzór wniosku do wspólnoty. Korzystałem z tego dokumentu, przesłałem go nawet zarządowi i administracji wspólnoty i nie było problemu chociaż jako pierwszy łatwo nie było ale przynajmniej teraz inni mają prościej.
https://pspa.com.pl/wp-content/uplo...ji_Ladowarki_Budynki_Wielorodzinne_2022-2.pdf
Na przykład tak.Mam prośbę do Was którzy przeszli już ten proces do końca.
Czy możecie podesłać jakiś wzór jak powinna wyglądać pisemna zgoda Zarządu Wspólnoty na instalację punktu ładowania w garażu podziemnym ?
U mnie Zarząd wyraził zgodę mailowo i telefonicznie i prosi o podrzucenie odpowiedniego pisma / formularza do podpisania (bo dla nich to jest pierwsza tego typu sprawa na osiedlu).
Nie chcę znowu tego pisać od zera, a w tym przewodniku PSPA akurat nie ma takiego wzoru pisma.
Poza tym muszę mieć taki dokument u siebie, chociażby ze względu na różne nastawienie sąsiadów.
"Co wy tutaj panowie robicie w mojej rozdzielnicy licznikowej na klatce" / "ja nie wyrażam zgody na fotografowanie mojej własności - licznika elektrycznego" - to autentyczne dzisiejsze cytaty
Argumenty, że mam w ręce Ekspertyzę i wydaną zgodę Zarządu na dołączenie się akurat w tej konkretnej rozdzielnicy, że jest ze mną ochroniarz z osiedla i projektant-elektryk z uprawnieniami b.o., trafiały jak grochem o ścianę
Sąsiad dopiero jak dowiedział się, że liczniki na klatce są własnością OSD a nie jego, to odpuścił, wrócił do mieszkania i pozwolił pracować projektantowi w spokoju![]()