Ionity - rozwój infrastruktury w PL

sh95

Fachowiec
Fajniutka ! :)
A GW nie raportuje nigdy ?
Thx.
GreenWay raportuje całkiem dobrze, w której stacji brakuje?
PowerDot nie raportuje do UDT w ogóle. Za to raportuje do Shella, ja się nie podpiąłem jeszcze poza kilknastoma ładowarkami Shell recharge.

krzyss

Pionier e-mobilności
Thx.
PowerDot nie raportuje do UDT w ogóle. Za to raportuje do Shella, ja się nie podpiąłem jeszcze poza kilknastoma ładowarkami Shell recharge.
Artus strykow, cesarka 2 strykow… tak przypadkiem tam kliknalem i ani statusow ani ladowan ?

krzyss

Pionier e-mobilności
Thx.
I jsscze pytanie, czerwony oznacza awarie czy zajetosc ?

Attachments

• IMG_4027.png
    IMG_4027.png
    354,9 KB · Liczba wyświetleń: 6

sh95

Fachowiec
Jasonzielony - wolny
Czerwony zajęty - ładowanie.
Ciemnozielony - ostatni stan "wolny", ale brak raportów +1miesiąc.
Szary - niedostępny/zamknięty/zepsuty

Dla tego "Artus Stryków" faktycznie brak wpisów od września - albo nie raportują albo w ogóle nikt tam nie jeździ. Obstawiam to pierwsze.

sh95

Fachowiec
Strona super ale daną są trochę nieaktualne, ceny też.
Kolor szary a ładowarka działa, często się tam ładuje. Teraz sprawdzałem i wg elocity działa:

Henryka Mikołaja Góreckiego –, 40-206 Katowice

Dane są na tyle aktualne, na ile są w UDT + drobne moje dodatki, których nie ma w UDT, oraz poprawione oczywiste błędy. W UDT jest duży bajzel, brakuje wieeelu stacji, które działają od miesięcy.
Ceny - jeśli tak operator raportuje do UDT, to tak będę wyświetlał. Polecam zobaczyć warszawskie huby Ekoenu, gdzie dodałem historię ceny z ostatnich 24h.

Katowice - obstawiam, że mam dobrze, a elocity ma źle. Jedno złącze 22kW jest niedostępne od wczoraj od 15tej, co widać w kilku innych apkach, poza elocity. Ale nie stwierdzę jak jest, nie ma mnie na miejscu. Do UDT jest zaraportowana niedostępność 😥 Tą sprawdzam co 2 minuty i aktualizuję automatycznie.

Poza tym, jak napisałem, strona w głębokim rozwoju, ostatnio mam max 1h dziennie na nią. Ale powoli do przodu, mogę dodawać taki monitoring nowych stacji, jeśli są wyczekiwane jak Ionity, a dane "gdzieś" dostępne.

luk49696

Posiadacz elektryka
Teraz jeszcze raz sprawdziłem i ten punkt już działa, na twojej stronie, taurona i elociy. Musiało być tak jak mówisz że akurat działała ja ja byłem. Strona jest super fajna, szkoda że w UDT mają taki bałagan.
Sam dzisiaj zgłaszałem do elocity niedostępność stacji w Szczyrku Graniczna 4 - ty jej nie masz na mapie - i sami nie wiedzieli że nie działa. Na stronie właściciela Horyzont EV też raportuje o niedostępności.

sh95

Fachowiec
Wracając do Ionity:

1742592861097.png

1742592891503.png
1742592902255.png
1742592953951.png