Jak tam Wasze wnioski (firmowe, bez leasingu)?

piotrekws

Nowy na Forum
I tak to wniosek złożony 4.08.2022, prośba o aktualizację i aktualizacja w tym samym dniu 26.10, 18.01.23 potwierdzenie pozytywnej oceny, 24.03 uszczegółowienie warunków umowy czyli cesja i klauzula. Z ciekawostek to zgodnie z instrukcją należy tylko przygotować do podpisu, bez podpisu i bez odsyłania... Status wniosku: oczekuje na złożenie w funduszu.

KierowcaEV

Zadomawiam się
Przepraszam, czy wiecie może ile zostało jeszcze środków na dofinansowanie dla aut elektrycznych?
W jednym z artykułów znalazłem informacje że w styczniu 2023 r. do BOŚ trafiły wnioski na łączną kwotę około 159 milionów złotych.
Kupcy fizyczni aut elektrycznych są w innej grupie, a ile oni już wykorzystali tego nie wiem.
Jeśli się nie mylę budżet programu na tą chwilę wynosi 250 milinów zł.
Rodzi się pytanie a nawet dwa.
Czy budżet programu mój elektryk skończy się już za kilka miesięcy?
Czy ponownie budżet zostanie zwiększony?

Cav

Pionier e-mobilności
Przepraszam, czy wiecie może ile zostało jeszcze środków na dofinansowanie dla aut elektrycznych?
W jednym z artykułów znalazłem informacje że w styczniu 2023 r. do BOŚ trafiły wnioski na łączną kwotę około 159 milionów złotych.
Ale to nie ten wątek i nie ta pula.

Leasingi mają osobną.

maro

Nowy na Forum
Tak jak pisałem ja czekałem na dotację 10 miesięcy, a przelew dostałem jakiś tydzień po podpisaniu umowy (bez żadnego maila ani informacji). Naklejkę przykleiłem w momencie podpisania umowy certyfikatem kwalifikowanym w ich systemie (zgodnie z umową), ale nikt tego nie sprawdzał, nikt też nie chciał abym wysłał zdjęcia samochodu.
Polisę na następny rok mam - też wpisałem cesję na NF, ale nikt już tego nie sprawdzał. Nie musiałem też żadnych weksli podpisywać.