Jak tam Wasze wnioski (firmowe, bez leasingu)?

KrzysztofFly

Moderator
Hej,

w moim przypadku tak to póki co wygląda - nie musiałem nic poprawiać, dzięki temu wątkowi wygląda na to że wszystko miałem od razu poprawnie
15.9.2022 - faktura zakupu
19.9.2022 - odbiór auta
27.9.2022 - odebrany twardy dowód i złożony wniosek z kompletem załączników (łącznie z polisą z cesją)
28.9.2022 - mail o zarejestrowaniu wniosku w systemie (nadany numer)
20.2.2023 - mail że wniosek został oceniony pozytywnie
8.3.2023 - mail z prośbą o uszczegółowienie warunków umowy, tego samego dnia uzupełniłem kilka danych które chcieli na umowie, dodałem rodo i chyba jeszcze raz polisę, zgodnie z instrukcją kliknąłem przygytowanie do podpisu, ale nie wysyłałem wniosku. Na tym etapie widać już generalnie całą umowę
9.3.2023 - mail że wniosek został zatwierdzony i oczekuje na złożenie w funduszu (to ten mylący email z automatu - do zignorowania)
26.4.2023 - mail 'podpisanie umowy', ale w systemie nie jest jeszcze aktywny przycisk 'dodaj kolejny podpis'. W umowie widzę że zarząd klepnął wniosek 11.4.2023 (ale nie dostałem żadnego powiadomienia o tym)
28.4.2023 - pojawił się przycisk 'dodaj kolejny podpis', ale ostatecznie ściągnąłem umowę jako PDF z dwoma podpisami ludzi z nfośigw, kupiłem jednorazowy mszafir za 15zł i podpisałem umowę. PDF'a z trzema podpisami wysłałem mailem.
No to mają niezły burdel, mój wniosek złożony 1.06.2022, uzupełniony 16.08.2022.

Jarecki

Zadomawiam się
Wniosek poszedł w czerwcu 2022, uzupełniony we wrześniu. Przeprowadziłem w tym roku 2 rozmowy tel. W lutym powiedzieli, że do końca kwartału będzie rozstrzygniętcie. W kwietniu, że już wniosek jest pozytywnie zaopiniowany i czeka na kontrasygnatę i już, już przyślą umowę. Jest maj i nic.

KrzysztofFly

Moderator
Wniosek poszedł w czerwcu 2022, uzupełniony we wrześniu. Przeprowadziłem w tym roku 2 rozmowy tel. W lutym powiedzieli, że do końca kwartału będzie rozstrzygniętcie. W kwietniu, że już wniosek jest pozytywnie zaopiniowany i czeka na kontrasygnatę i już, już przyślą umowę. Jest maj i nic.
No to mamy podobnie.

Arrczi

Fachowiec
Wczoraj kasa na konto bez żadnego info z ich strony, naklejka dzisiaj przyszła i już na aucie.
Całość 12 miesięcy bez 2 tygodni. Masakra!.

acc

Zadomawiam się
A kiedy podpisałeś umowę? Bo widzę że pod koniec kwietnia pytałeś. Ja podpisałem 28'go kwietnia, ale podpisem jednorazowym i wysłałem im mailem - na razie cisza z ich strony.

Arrczi

Fachowiec
A kiedy podpisałeś umowę? Bo widzę że pod koniec kwietnia pytałeś. Ja podpisałem 28'go kwietnia, ale podpisem jednorazowym i wysłałem im mailem - na razie cisza z ich strony.
27 - go kupiłem Szafir na rok za 300 zł i podpisałem 28 - go.

Jot.

Nowy na Forum
Dzisiaj wreszcie dostaliśmy maila z informacją, że wniosek został rozpatrzony pozytywnie!!! Wniosek złożony był w lipcu 2022 i uzupełniany w marcu 2023. Ale zaraz skończy się ważność naszego podpisu kwalifikowanego Szafir. I tu mam pytanie - czy resztę dokumentów da się podpisać tym jednorazowym podpisem Szafir, czy musimy znów wykupić Szafir na rok???