Jak tam Wasze wnioski?

Piter

Posiadacz elektryka
Cześć, ile czekaliście na podpisanie umowy? Wniosek został złożony początkiem lutego przez leasing (EFL), do tej pory cisza.
Sprawdź w EFL czy jest już decyzja o przyznaniu dotacji. Wnioski złożone na początku lutego (konkretnie 02.02) otrzymały decyzję o przyznaniu dotacji po ok 1,5 miesiąca z adnotacją, że umowa będzie przygotowana przez BOŚ do 29.05. Czyli mniej więcej po kolejnych 2 miesiącach. Zawsze BOŚ podaje datę przesłania umowy o dotację przy wydawaniu decyzji o jej przyznaniu. Więc w EFL powinni mieć tą informację.

jepek

Nowy na Forum
Numer wniosku i datę jego złożenia powinieneś otrzymać od firmy leasingowej. W BOS, jak się w ogóle dodzwonisz, odeślą Cię do Finansującego.
Dokładnie tak będzie. Ja w swego czasu dzwoniłem do BOŚ w temacie mojego dofinansowania i niestety zostałem odesłany do kontaktowania się w tej sprawie z leasingiem, gdyż dla BOŚ to oni są stroną, a nie ja i tylko im mogą udzielać informacji.
Dziękuję Panowie za odpowiedzi.

Akurat jak zacząłem zadawać pytania po stronie leasingu to sprawy się ruszyły - otrzymałem umowę do podpisu. Teraz czekam na zwrot dofinansowania.

jepek

Nowy na Forum
Dobrze wiedzieć 🙏 Ja też się podpytam - od połowy grudnia już coś się powinno wydarzyć ….
Ja auto odebrałem 6.12, wniosek złożony końcem listopada. Leasing na początku roku twierdził, że umowa będzie do podpisania w okolicach 20 marca i tak w zasadzie było, z tygodniowym poślizgiem.

Pedr

Posiadacz elektryka
Ja auto odebrałem 6.12, wniosek złożony końcem listopada. Leasing na początku roku twierdził, że umowa będzie do podpisania w okolicach 20 marca i tak w zasadzie było, z tygodniowym poślizgiem.
Ja też odbierałem 6 grudnia :) Tylko mój wniosek poszedł podobno tydzień przed świętami więc może jeszcze trochę muszę poczekać. Dzięki za info.