A mi dziś wyskoczył problem, który chyba nie był jeszcze opisywany na forum. Po włączeniu samochodu pojawia się taki komunikat, żeby jechać ostrożnie i nie gapić się ciągle na wyświetlacz, etc. Każdy z nas to widzi jak odpala Niro. I u mnie przycisk "Potwierdź", który trzeba w tej sytuacji odklikać, po prostu nie zmienił koloru i był cały czas szary (niedostępny). Zwykle trwa to ok. 20 sekund (irytująco długo, ale to osobny temat) zanim on się zrobi biały, tzn "klikalny", a dzisiaj po prostu nie pokazał mi się jako dostępny i tak jechałem z tym komunikatem, którego nie potrafiłem zdjąć z wyświetlacza. W ogóle nie reagował na nic i cały czas był wyszarzony.
Na końcu podróży musiałem zaparkować cofając i wskoczyła mi wtedy kamera, a jak obraz z niej znikł to już dało się wybrać "Potwierdź". Potem skojarzyłem, że samą kamerę można też uaktywnić przyciskiem na konsoli centralnej i to niekoniecznie jadąc do tyłu, po prostu w dowolnym momencie i pomyślałem, że może to by również pomogło. Do sprawdzenia kolejnym razem.