Jak to/tamto działa, porady użytkowników

Cav

Pionier e-mobilności
Zrobiłem podobny test jak kol. Olecki i wyszło podobnie. Dodatkowo otworzyłam okna i wyjmowałem z samochodu kluczyk bez otwierania drzwi, cały czas sygnalizował. Nie próbowałem jechać bez kluczyka, podobno są wymogi, by samochód nie wyłączał się przy nagłym braku kluczyka w samochodzie,
Ten kluczyk nie jest aktywny przypadkiem?
Wtedy do unieruchomienia auta wystarczyłaby awaria baterii w pilocie.

Olecki

Pionier e-mobilności
Ten kluczyk nie jest aktywny przypadkiem?
Wtedy do unieruchomienia auta wystarczyłaby awaria baterii w pilocie.
Kluczyk potrzebny jest do odpalenia samochodu. Według przepisów samochód już włączony samochód nie może się wyłączyć bez kluczyka ze względów bezpieczeństwa. Wyobraź sobie sytuacje że jedziesz autostradą 140 km/h, nagle samochód przestaje widzieć kluczyk (np. z powodu awarii jakiegoś elementu na PCB kluczyka) i co - ma rozłączyć napęd w tym momencie?

Cav

Pionier e-mobilności
Kluczyk potrzebny jest do odpalenia samochodu. Według przepisów samochód już włączony samochód nie może się wyłączyć bez kluczyka ze względów bezpieczeństwa. Wyobraź sobie sytuacje że jedziesz autostradą 140 km/h, nagle samochód przestaje widzieć kluczyk (np. z powodu awarii jakiegoś elementu na PCB kluczyka) i co - ma rozłączyć napęd w tym momencie?
Wydawało się że właśnie o tym powyżej napisałem...... ;-)

Tompor

Fachowiec
Powrócę do tematu tylnych chlapaczy (który poruszałem w "wiodącym" wątku). Te oryginalne, poza tym że kosztują i są, zupełnie nic nie dają. Tylna pokrywa brudzi się w zastraszającym tempie. Zakupiłem na Allegro uniwersalne za 23 zł i zamontowałem. Przynajmniej widać, że są. Czekam teraz na jakieś opady, może będzie lepiej.

Attachments

• 2023-03-17 13.52.58.jpg
    2023-03-17 13.52.58.jpg
    2 MB · Liczba wyświetleń: 41
  • Zrzut ekranu 2023-03-17 135823.png
    Zrzut ekranu 2023-03-17 135823.png
    318,9 KB · Liczba wyświetleń: 47

marekkraj

Zadomawiam się
Powrócę do tematu tylnych chlapaczy (który poruszałem w "wiodącym" wątku). Te oryginalne, poza tym że kosztują i są, zupełnie nic nie dają. Tylna pokrywa brudzi się w zastraszającym tempie. Zakupiłem na Allegro uniwersalne za 23 zł i zamontowałem. Przynajmniej widać, że są. Czekam teraz na jakieś opady, może będzie lepiej.
Wyglądają dziadkowo i praktycznie 😁 Są Soko👍
Ja zamówiłem oryginalne i trochę żałuję. Kosztują prawie x10.

Tompor

Fachowiec
Wyglądają dziadkowo i praktycznie 😁 Są Soko👍
Ja zamówiłem oryginalne i trochę żałuję. Kosztują prawie x10.
Ja też zamówiłem oryginalne i mam na zbyciu, jak ktoś chce wyrzucić pieniądze w błoto. Mogą wyglądać dziadkowo, oby były skuteczniejsze.

Tompor

Fachowiec
Trochę nudno, nic się nie dzieje. Wracając do chlapaczy, to chyba jest lepiej, nie miałem ekstremalnych warunków, ale lekko mokra droga i kamera czysta. Zastanawiam się nad takimi chlapaczami z przodu, bo drzwi są trochę zachlapane.