Jak walczyć z kultem zapierdalania (prędkość)

xplde

Fachowiec
Eee tam, u mnie policja jakaś taka bardziej wyrozumiała jest chyba ;)

View attachment 27720
Normalnie ja sobie zawsze ustawiam AP na limit + 10% (ale tylko poza miastami) czyli praktycznie na 66 albo 77. Dodatkowo tempomat adaptacyjny jest to rzadko jadę tyle, bo autostrady w UK zatłoczone raczej są.
No i stąd to niskie zużycie. Czarów nie ma.

cooler

Pionier e-mobilności
Eee tam, u mnie policja jakaś taka bardziej wyrozumiała jest chyba ;)

View attachment 27720
Normalnie ja sobie zawsze ustawiam AP na limit + 10% (ale tylko poza miastami) czyli praktycznie na 66 albo 77. Dodatkowo tempomat adaptacyjny jest to rzadko jadę tyle, bo autostrady w UK zatłoczone raczej są.
Morderca drogowy!
Zapierdalacz!
Kto dal ci prawo jeździć szybciej niż inni?!

To parę cytatów z tego wątku jak napisałem że jeżdżę na 140 + 10, czasem +15. A tu kolega sam się przyznaje że jeździ +16
I kto tu jest hipokrytą?

xplde

Fachowiec
Morderca drogowy!
Zapierdalacz!

To parę cytatów z tego wątku jak napisałem że jeżdżę na 140 + 10, czasem +15. A tu kolega sam się przyznaje że jeździ +16
I kto tu jest hipokrytą?
Człowieku nie wysilaj się, nic nie zrozumie. To recydywista i zapierdalacz drogowy. ;)

nabrU

Moderator
I kto tu jest hipokrytą?

Po pierwsze: trzeba rozumieć co się czyta...
Po drugie trzeba umieć przeliczać mph na km/h...

Pomagam / wyjaśniam, bo zasadniczo 'dupek' nie odpowiada na twoje posty...

Ustawiam tempomat 66 mph na limicie 60 mph. 6mph to niecałe 10 km/h
Ustawiam tempomat 77 na limicie 70 mph. 7 mph to niewiele ponad 11 km/h
Przypominam, że w Tesli mamy tempomat adaptacyjny więc służę skrinami z moich jazd ile czasu realnie jadę te 77 mph.

No i 77 mph czyli niecałe 124 km/h to prędkość dość różna od '140 + 10, czasem +15' oczywiście w km/h.

Tyle ode mnie @cooler

jezile

Fachowiec
Dalej nie widzisz o czym jest raport CarVertical, który pokazałeś? Naucz się czytać ze zrozumieniem, to pogadamy. Wstawiasz grafikę, teraz linka i dalej brniesz… A nawet Ci wytłumaczyłem.

Compensa ma już więcej sensu, ale to tylko jedna firma ubezpieczeniowa. Poza tym, to że jakieś chłopaczki mają 20-letnie bmw, skore i komórę i rozbijają się na drzewach to jedno. Ale dlaczego uogólniasz? Znam wielu spokojnych kierowców BMW. To po prostu dobre auta są.
Nic nie tłumaczysz, i raczej nie przeczytałeś żadnego z tych artykułów. Pewnie, że są inne raporty, ale podałem Carvertical bo taki mi wpadł w oko (ktory defacto nie dotyczy tylko Polski), a Ty dalej mi "tłumaczysz" jak to się znalazłeś w grupie statystycznie niereprezentatywnej bo Twoje obserwacje są inne.
Uniosłeś się dumą bo masz BMW czy o co chodzi? ;)

Last edited:

Michal

Moderator
Wstyd czytać... Nie rozumiecie różnicy pomiędzy jazdą 115 kmh na autostradzie i przyspieszeniem do 125, a jazdą 140 kmh i przyspieszaniem do 160? To wszystko jest dokładnie na temat - kult zapierdalania i koniec.

jezile

Fachowiec
Znam wielu spokojnych kierowców BMW. To po prostu dobre auta są.
"A w mojej rodzinie nikt nie głosował na PiS a jednak PiS wygrał i rządził 8 lat"- sprawdz prosze co to jest grupa niereprezentatywna w staystyce.

slaveq

Pionier e-mobilności
Morderca drogowy!
Zapierdalacz!

I kto tu jest hipokrytą?
Aż przejrzałem cały wątek specjalnie bo aż nie mogłem uwierzyć, że ktoś za taką przewinę wyzywa cię od morderców.

Najpierw sobie zbudowałeś narrację, że niby posiadacze BEV wymyślili, że trzeba karać bo sami nie mogą jeździć na autostradach z większymi prędkościami:

Potem koledze, który cię dopytywał dlaczego właśnie ty miałbyś jeździć szybciej wsadziłeś w usta słowa o potencjalnych mordercach:

https://forum.elektrowoz.pl/threads...ierdalania-predkosc.5134/page-128#post-237130

Na końcu zbudowałeś sobie scenariusz, że zabierania prawka wszystkim za przekroczenie dozwolonej prędkości o 1 km/h i się na niego zdenerwowałeś:

https://forum.elektrowoz.pl/threads/jak-walczyc-z-kultem-zapierdalania-predkosc.5134/post-237448

Kilka razy wspominałeś o jeździe 10 km więcej na w połowie wątku, nikt ci nic nie powiedział (nawet nie zacytował):

Jedynie na słowa o tym, że jeździsz 5-10 w Austrii, kolega co w Austrii mieszka powiedział, że bzdury piszesz (nie mnie oceniać bo w Austrii nie mieszkam): https://forum.elektrowoz.pl/threads/jak-walczyc-z-kultem-zapierdalania-predkosc.5134/post-237023

Powiem tak, nie miałem oczekiwań a mimo to się zawiodłem.

Last edited:

cooler

Pionier e-mobilności
Po pierwsze: trzeba rozumieć co się czyta...
Po drugie trzeba umieć przeliczać mph na km/h...

Pomagam / wyjaśniam, bo zasadniczo 'dupek' nie odpowiada na twoje posty...

Ustawiam tempomat 66 mph na limicie 60 mph. 6mph to niecałe 10 km/h
Ustawiam tempomat 77 na limicie 70 mph. 7 mph to niewiele ponad 11 km/h
Przypominam, że w Tesli mamy tempomat adaptacyjny więc służę skrinami z moich jazd ile czasu realnie jadę te 77 mph.

No i 77 mph czyli niecałe 124 km/h to prędkość dość różna od '140 + 10, czasem +15' oczywiście w km/h.

Tyle ode mnie @cooler
Napisales w stylu "U nas w UK" i napisałeś wyraźnie +10, to się teraz nie obrazaj dlaczego każdy zrozumiał to tak jak ja, limit + 10mph to limit +16kmh