Jak walczyć z kultem zapierdalania (prędkość)

piotrpo

Pionier e-mobilności
Wiem, podobno do 8 lat.
Też tak czytałem, w dodatku z tego co kojarzę, to takie bonusy są zwykle zastrzeżone dla narąbanych/naćpanych. Osobiście, mam nadzieję, że gość dostanie dokładnie tyle ile mu się należy. Jakoś mam takie naiwne przekonanie, że sądy prawo itd. nie powinny być stosowane pod publiczkę.

Młody

Follow the White Rabbit
Jeśli dostanie zawiasy to będzie pluł sobie w brodę, że tyle kasy przepalił na ucieczkę 🙈

Przynajmniej nie płacił za bilet powrotny.

Ogólnie to na jego niekorzyść jest kilka rzeczy: mataczenie, ucieczka, nieprzyznanie się do winy, brak skruchy.

piotrpo

Pionier e-mobilności
brak skruchy
Czytałem jakiś artykuł (czy kawałek książki) i brak skruchy to podobno cecha wspólna w tej kategorii przestępstw. Jak coś się stanie, to winny jest cały (wszech)świat, tylko nie zapierdalacz. Bo wszyscy tak jeżdżą, bo miał pecha, bo ktoś mu zajechał itd.
I tak nasze sądy robią się coraz bardziej surowe, chociaż do takich wyroków jak niemieckie dożywocie dla ścigającej się Polki wciąż nam daleko. Patrząc w ten sposób, to gość ma szczęście, że nie odwalił tego numeru na zachód od Odry.

Michal

Moderator
Czu ucieczka do ZEA nie jest przypadkiem czynnikiem, który może wpłynąć na zwiększenie kary?

Michal

Moderator

daniel

Señor Meme Officer
Normalizacja cwaniactwa i unikania odpowiedzialności karnej?
NIe ma dowodów, że Majtczak uciekał. Policja go nie zatrzymała, nie miał zakazu opuszczania kraju.
Mam nadzieję, pewnie płonną, że sypnie też kto mu załatwił bezkarność. Powinny polecieć głowy w policji na kilku szczeblach.